A murit Peter Mayhew, care a jucat rolul lui Chewbacca în seria de filme Star Wars

03 Mai 2019 | scris de A.V.
A murit Peter Mayhew, care a jucat rolul lui Chewbacca în seria de filme Star Wars

Actorul Peter Mayhew, care a jucat rolul lui Chewbacca în seria de filme Star Wars, a încetat din viaţă la vârsta de 74 de ani, relatează BBC. El a murit la 30 aprilie 2019, în locuinţa sa din Texas, a anunţat familia actorului joi, 2 mai 2019, pe contul acestuia de Twitter, fără a dezvălui motivul decesului, transmit agenţiile de presă internaţionale.

Născut la Londra, în 1944, actorul britanico-american l-a interpretat pe Chewbacca, un războinic gigant din specia wookiee, în trilogia originală (1977), precum și în filmele ulterioare, inclusiv “Star Wars: The Force Awakens” (2015).

Chipul său nu a fost văzut vreodată în această producție.

Grație înălțimii sale, Peter Mayhew a obţinut primul său rol în 1976, în filmul “Sinbad şi ochiul tigrului”, în care a interpretat un minotaur.

A lucrat ca infirmier la "King's College Hospital" din Londra când a fost selectat de producătorul Charles H. Scheener să joace în filmul "Sinbad and the Eye of the Tiger" (1977) datorită staturii sale impresionante - 2,21 metri, conform site-ului www.imdb.com, citat de agerpres.ro.

Un an mai târziu, Mayhew a acceptat un rol în producţia lui George Lucas, "Star Wars: Episode IV - A New Hope" (1977).

Având posibilitatea de a alege între rolurile "Darth Vader" şi "Chewbacca", l-a ales pe cel din urmă, un uriaş din specia wookie, prieten şi secund al lui Han Solo.

Pentru acest rol, Mayhew a petrecut destul timp la grădini zoologice unde a studiat mişcările şi comportamentul animalelor mari pentru a le încorpora în jocul său actoricesc.

Peter Mayhew a reluat rolul Chewbacca şi în următoarele producţii din serie: "Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back" (1980), "Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi" (1983), "Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith" (2005), "Star Wars: Episode VII - The Force Awakens" (2015). De asemenea, a mai jucat acest rol şi în alte producţii precum "Donny and Marie" (1977), "The Star Wars Holiday Special" (1978), "The Muppet Show" (serial pentru copii, 1980), "Return of the Ewok" (scurtmetraj, 1982), "Star Wars: The Clone Wars" (serial de televiziune, 2011), "Glee" (serial de televiziune, 2011), "Star Wars: Battlefront" (joc video, 2015), conform sursei citate.

În 2015 Mayhew a obţinut cetăţenia Statelor Unite ale Americii, locuind în oraşul Boyd din Texas, unde avea o afacere. A participat la diverse convenţii dedicate producţiilor ştiinţifico-fantastice precum Comic Con sau OmegaCon şi la festivaluri de film. Obligat fiind, după o operaţie de înlocuire a rotulelor, să poarte baston, acesta a ales unul în formă de "lightsaber" (armă în formă de sabie laser folosită în seria "Star Wars").

 

Alte stiri din Film

Ultima oră