A murit legendarul actor canadian Christopher Plummer

06 Feb 2021 | scris de A.V.
A murit legendarul actor canadian Christopher Plummer

Legendarul actor canadian Christopher Plummer, celebru pentru rolul căpitanului von Trapp alături de Julie Andrews în musicalul de succes din 1965 ”Sunetul muzicii”, a încetat din viaţă la vârsta de 91 de ani, a anunţat vineri impresarul său, relatează Le Novel Observateur.

”Chris era un om extraordinar care şi-a iubit şi respectat profund profesia”, a declarat Lou Pitt, prieten şi impresar al actorului timp de zeci de ani.

Christopher Plummer a avut o carieră de 75 de ani şi la vârsta venerabilă de 82 de ani a fost distins cu primul său Oscar, în 2012, pentru un rol secundar alături de Ewan McGregor şi Mélanie Laurent în ”Începătorii”.

Christopher Plummer a decedat la locuinţa sa din Connecticut, alături fiindu-i soţia sa Elaine Taylor.

Era o comoară națională, care ținea mult la rădăcinile sale canadiene”, a adăugat Lou Pitt, într-o declarație transmisă agenției France Presse, preluată de Le Nouvel Observateur.

Plummer a mai fost nominalizat la Oscar și pentru ”Toți banii din lume”, al lui Ridley Scott, un film în care l-a înlocuit pe Kevin Spacey, acuzat la momentul respectiv de abuz sexual.

Christopher Plummer rămâne cel mai în vârstă actor care câștigă un Premiu Oscar.

Alte stiri din Film

Ultima oră