A murit celebrul jurnalist Larry King. El fusese infectat cu noul coronavirus

23 Ian 2021 | scris de I.D
A murit celebrul jurnalist Larry King. El fusese infectat cu noul coronavirus

Larry King, celebrul om de televiziune, a murit sâmbătă, la Cedars-Sinai Medical Center din Los Angeles, anunță Hype.my. Avea 87 de ani. Larry contractase Covid-19 în urmă cu câteva săptămâni și a fost internat în secția de terapie intensivă în ajunul Anului Nou.

„Miile de interviuri, premiile și aprecierile la nivel mondial ale lui Larry stau ca o dovadă a talentului său unic și de durată. Larry își privea întotdeauna intervievații ca fiind adevăratele vedete ale programelor sale și pe sine însuși ca doar o legătură imparțială între invitat și public. Fie că a intervievat un președinte american, un lider străin, o celebritate, un personaj implicat în scandaluri sau un om simplu, Larry punea întrebări scurte, directe și simple. El credea că întrebările concise oferă de obicei cele mai bune răspunsuri și nu se înșela în această privință”, se arată într-un comunicat oficial citat de Rolling Stone.

Jurnalistul suferea de diabet de tip 2 şi a cunoscut numeroase probleme medicale, în special mai multe crize cardiace, cancer pulmonar şi anghină pectorală, o boală provocată de scăderea fluxului sanguin către inimă.

Timp de 25 de ani a prezentat emisiunea „Larry King Live”. El a luat interviuri tuturor preşedinţilor americani cu începere din 1974 şi unor lideri politici, ca palestinianul Yasser Arafat sau preşedintele rus, Vladimir Putin, precum şi unor vedete ca Frank Sinatra, Marlon Brando sau Barbra Streisand.

El era una dintre figurile cele mai marcante ale istoriei televiziunii americane, cunoscut pentru mânecile sale suflecate, cravatele multicolore, bretelele şi ochelarii săi cu rame mari.

Larry King a părăsit CNN în 2010.

În prezent, era în proces de divorţ cu a şaptea soţie, Shawn King, cu 26 de ani mai tânără decât el.

În vară, el a suportat o dublă tragedie, când doi dintre copiii săi au decedat. Fiul său Andy a murit în urma unui atac de cord la 65 de ani, iar fiica sa Chaia de cancer la 51 de ani.

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră