Zeci de morți, sute de dispăruți și case făcute scrum, în cel mai distrugător incendiu din California

12 Noi 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Zeci de morți, sute de dispăruți și case făcute scrum, în cel mai distrugător incendiu din California Galerie foto (2)

Cel mai distrugător incendiu din istoria Californiei continuă să facă prăpăd în nordul statului american. A ucis 31 de oameni, în timp ce peste 200 sunt daţi dispăruţi, potrivit celui mai recent bilanț.

Incendiul a fost denumit "Camp Fire". Ironia sorții, cele mai multe victime sunt într-un oraș numit Paradise. 19 trupuri au fost găsite aici. Începând de joi, peste 6.700 de clădiri din Paradise, dintre care cele mai multe erau locuinţe, au fost distruse de incendiu.

Focul a pârjolit zeci de mii de hectare de vegetaţie, iar aproape şapte mii de clădiri au fost făcute scrum.

Sinistrul e controlat doar în proporţie de 25% şi problemele vor continua, fiindcă vântul alimentează flăcările uriaşe. E dezastru şi în sudul Californiei, unde două focare provoacă distrugeri importante. Unul dintre ele a provocat evacuarea a sute de mii de oameni.

Mai mult de 250.000 de persoane au primit ordin de evacuare, printre ele, multe vedete, care locuiesc la Malibu.

Toţi cei de acolo au fost nevoiţi să evacueze oraşul, inclusiv artişti celebri care au case impunătoare în zonă: Will Smith, Lady Gaga şi Martin Sheen.  Kim Kardashian a anunţat pe Twitter că flăcările au afectat locuinţa ei şi a soţului său, rapperul Kanye West.

Cei 13.000 de locuitori din Malibu au primit ordine de evacuare. Unele locuințe s-au făcut scrum. Sâmbătă, în oraş au fost găsiţi doi morţi, dar biroul şerifului din comitatul Los Angeles nu a putut preciza dacă focul a fost cauza deceselor.

O imagine din timpul evacuărilor a devenit virală pe Internet. Un agent imobiliar din California, Grant Denham,  care fugea din calea flăcărilor împreună cu soția sa, a găsit o secundă pentru a imortaliza scena. Este vorba despre evacuarea locuitorilor din Malibu, iar în imagine pot fi văzute cozi imense pe un drum de la maginea plajei, iar în fundal o enormă pedea de fum dens.

Vedete precum Lady Gaga, Orlando Bloom, Will Smith, Gerard Butler sau Robin Thicke au postat pe Instagram imagini cu distrugerile provocate de incendiu. Casa lui Gerard Butler a fost mistuită de flăcări.

Actorul Charlie Sheen a cerut ajutor pe Twitter pentru a-şi localiza părinţii, Janet şi Martin Sheen.

Numeroşi alți actori şi actriţe au fost nevoiţi să-şi abandoneze casele precum Roma Downey, Alyssa Milano, Rainn Wilson, Eddie McClintock şi cântăreaţa Melissa Etheridge.

UPDATE

Incendiul de pădure care afectează nordul Californiei a provocat moartea a 42 de persoane, devenind astfel cel mai ucigător din istoria acestui stat, a declarat luni şeriful comitatului Butte, Kory Honea, transmite AFP, preluată de agerpres.ro.

"Până în prezent, rămăşiţele altor 13 persoane au fost descoperite, ceea ce duce numărul total al morţilor la 42. Dacă înţeleg bine, este vorba de incendiul de pădure cel mai ucigător din istoria Californiei", a afirmat Honea într-o conferinţă de presă.

Alte stiri din Externe

Ultima oră