Vladimir Putin ar putea locui la Tel-Aviv

06 Feb 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Vladimir Putin ar putea locui la Tel-Aviv Galerie foto (3)

Dacă ar dori, preşedintele rus Vladimir Putin ar putea locui şi la Tel-Aviv, ]n Israel, unde are un mic apartament, relatează corespondentul Radio România Actualităţi în Israel, Dragoş Ciocîrlan.

Teoretic, preşedintele rus Vladimir Putin ar putea locui la Tel Aviv, dar este mult prea ocupat cu activitatea sa de preşedinte al Federaţiei Ruse. Ambasada Rusiei, în numele lui Vladimir Putin, a intrat luni în posesia unui mic apartament în inima Tel Aviv-ului, după moartea profesoarei din liceu a lui Putin, Mina Yuditskaya Berliner.

Mina Yuditskaya Berliner a fost profesoara lui Putin între anii 1967 şi 1968 la Sankt Petersburg. Cinci ani mai târziu ea a emigrat în Israel şi a pierdut legătura cu fostul său elev, scrie şi cotidianul israelian Yediot Aharonot.

Berliner s-a stabilit în Israel în 1973. În 2005, când Putin a vizitat Israelul, fosta lui profesoară din liceu a cerut Ambasadei Federaţiei Ruse să-l întâlnească, apoi a primit mereu cadouri de la preşedintele Vladimir Putin. Preşedintele rus a prezentat-o pe fosta sa profesoară preşedintelui israelian de la acea vreme, Moshe Katsav, care a întrebat-o dacă Putin a fost un elev bun, după cum relevă un interviu publicat de acelaşi cotidian în anul 2014.

Se ştia că şi-a dorit să se mute într-o locuinţă aproape de piaţă şi de spital. În 2014, Putin i-a făcut cadou o locuinţă prin intermediul Ambasadei Ruse, pe strada Pinsker.

În decembrie 2017, Mina Yuditskaya Berliner încetat din viaţă, iar ambasada rusă a trimis un reprezentant care a participat la ceremonia funerară şi a ajutat financiar pentru acoperirea cheltuielilor cu înmormântarea.

Reprezentantul Ambasadei Ruse din Israel a aflat că în testament moştenitor este trecut preşedintele Vladimir Putin

Alte stiri din Externe

Ultima oră