Vladimir Putin a prelungit starea de inactivitate a rușilor până la 30 aprilie, fără a afecta plata salariilor

02 Apr 2020 | scris de A.A.
Vladimir Putin a prelungit starea de inactivitate a rușilor până la 30 aprilie, fără a afecta plata salariilor

Preşedintele rus Vladimir Putin a prelungit până la 30 aprilie inclusiv perioada de inactivitate declarată în toată Rusia cu păstrarea salariului, într-un efort al autorităţilor de a limita propagarea noului coronavirus, conform Reuters, AFP şi TASS.

"Am decis să prelungesc regimul zilelor nelucrătoare până în 30 aprilie inclusiv", a declarat el în discursul său televizat, adăugând că "salariile angajaţilor vor fi menţinute".

Această măsură, în vigoare din 28 martie în Rusia, "a permis să se câştige timp, dar vârful epidemiei în lume nu a fost încă depăşit, inclusiv în ţara noastră", a declarat preşedintele.

Notând că epidemia atinge un prag diferit în regiunile ruse, unele fiind ocolite, Putin a precizat că liderii regionali vor putea să aleagă care întreprinderi şi societăţi vor fi autorizate să lucreze şi ce fel de izolare vor impune populaţiei regiunii lor.

"Până la sfârşitul săptămânii, guvernatorii vor trebui să hotărască un ansamblu specific de măsuri preventive pentru teritoriile lor, în acelaşi timp în domeniile sănătăţii, securităţii populaţiei, stabilităţii economice şi infrastructurilor", a spus el.

Putin nu a exclus "măsuri suplimentare în funcţie de evoluţia situaţiei", relevând în acelaşi timp că "dacă situaţia o permite, vom ajusta perioada anunţată de zile nelucrătoare în sensul unei reduceri".

"Nu trebuie să uităm cât de important este să menţinem locurile de muncă şi salariile populaţiei", a mai spus preşedintele rus.

Alte stiri din Externe

Ultima oră