Un fost ministru, trimis la închisoare pentru abuz sexual. Cine îi erau victimele

05 Iul 2019 | scris de Bianca Maria Drug
Un fost ministru, trimis la închisoare pentru abuz sexual. Cine îi erau victimele

Svein Ludvigsen a fost unul dintre cei mai puternici oameni politici. Acum, un tribunal din oraşul de baştină Troms l-a condamnat la cinci ani de închisoare pentru că a abuzat, în scopul obţinerii de favoruri sexuale, tineri solicitanţi de azil, scrie Views and News from Norway.

Acesta a fost acuzat că ar fi abuzat sexual trei solicitanţi de azil timp de mai mulţi ani, a anunţat joi postul public norvegian NRK, decizia nefiind definitivă.

În vârstă de 72 de ani, Ludvigsen a fost găsit vinovat pentru că a abuzat de poziţia sa de guvernator al regiunii şi a exploatat vulnerabilitatea a trei solicitanţi de azil, bărbaţi în vârstă acum între 25 şi 34 de ani, dintre care unul suferă de uşoare deficienţe mentale, pentru a profita de ei sexual.

Ludvigsen, care a fost ministru, guvernator şi vicepreşedinte al Partidului Conservator, va trebui să plătească şi 743.000 de coroane norvegiene drept despăgubiri celor trei tineri. Toţi trei erau solicitanţi de azil, doi trei ei locuind într-un azil pentru solicitanţi care se afla sub jurisdicţia lui Ludvigsen, în timp ce al treilea lucra în clădirea de birouri unde îşi avea biroul de guvernator omul politic.

Celor trei li s-a indus ideea că omul politic le-ar putea aranja obţinerea reşedinţei permanente, chiar şi a cetăţeniei sau chiar că în puterea sa ar sta decizia de a-i deporta.

Ludvigsen a negat iniţial acuzaţiile şi a spus poliţiei că nu a avut nicio relaţie cu cei trei. Şi-a schimbat poziţia sub jurământ, recunoscând că a făcut sex de trei ori cu unul dintre cei trei tineri, dar a susţinut că a fost consimţit. A negat că a făcut ceva ilegal sau că a abuzat de putere în relaţia cu cei trei tineri care căutau să obţină azil în Norvegia.

Cei trei proveneau din ţări din Africa şi Orientul Mijlociu.

Faptele s-au produs la domiciliul său, la cabana sa, în hoteluri sau chiar la prefectura din Tromso (nord), între 2011 şi 2017.

Cele trei victime au explicat în faţa instanței că li s-au făcut, de către Svein Ludvigsen oferte, între altele, de cazare, precum şi de locuri de muncă, în schimbul unor relaţii sexuale. Doi dintre cei trei bărbaţi au mai spus că se temeau că-şi vor pierde permisul de şedere dacă nu satisfăceau dorinţele fostului politician.

CREDIT FOTO: iTromsø

Alte stiri din Externe

Ultima oră