Poliția austriacă a reținut doi cărăuși români cu 13 irakieni în mașină

07 Apr 2016 | scris de Istvan Deak
Poliția austriacă a reținut doi cărăuși români cu 13 irakieni în mașină

Unul dintre ei avea în mașină sa 13 irakieni, dintre care 7 minori. Două mașini înmatriculate în Franța au fost oprite de polițiștii austrieci în cadrul unui control de rutină, în apropriere de localitatea Sankt Martin am Muhlkreis.

Pe un drum secundar, mașinile conduse de cei doi români se îndreptau spre granița Austriei cu Germania. Nu mică le-a fost mirararea polițiștilor când din mașina unuia dintre români au coborât 13 persoane.

Doi minori stăteau lângă șofer, 5 persoane pe bancheta din spate și alte șase persoane în portbagaj.

”Minorii aveau vârste cuprinse între 5 și 12 ani, dar nu putem fi siguri, fiindcă nici unul dintre pasageri nu avea documente. Câțiva dintre ei erau ascunși în portbagajul mașinii. Toți pasagerii se aflau într-o stare de sănătate bună. Șoferii români nu au vrut să divulge de cât timp erau pe drum și de unde porniseră”, a declarat un reprezentant al poliției, pentru nachrichten.at.
Primele indicii arată că mașinile porniseră din Ungaria și se îndreptau spre Germania. Șoferul avea inserat în sistemul de navigație localitatea Wegscheid care se află imediat după graniță.

Cei doi români au fost reținuți și se află în arest preventiv în Linz. Cei 13 irakieni au ajuns într-un lagăr de refugiați. Polițiștii avertizează că s-a reluat traficul de refugiați, doar cu o zi înainte fiind prins un alt șofer român, care reușise deja să își plaseze pasagerii în Germania.

Alte stiri din Externe

Ultima oră