Suedia se pregăteşte de război!

18 Ian 2018
Suedia se pregăteşte de război!

Suedia se pregăteşte să distribuie unui număr de 4,7 milioane de cămine broşuri informative, pentru a pregăti populaţia, în cazul unei confruntări militare. Broşurile vor fi distribuite în această primăvară, din cauza temerilor în creştere privind posibilitatea ca Suedia să fie târâtă într-un conflict, scrie CNN.

Broşura care va fi distribuită va informa publicul despre modul în care trebuie să se pregătească pentru crize şi catastrofe pe timp de pace, dar şi pentru diferite tipuri de atacuri la adresa societăţii suedeze, într-o perioadă în care ia amploare dezbaterea naţională despre reacţia la ameninţarea din partea Rusiei.

Publicul va fi informat despre modul în care poate participa la apărarea totală în timpul unui război şi cum îşi poate asigura apa, hrana şi încălzirea.

Broşura a devenit necesară din cauza situaţiei securităţii din regiune, adică regiunea Baltică, au precizat autorităţile, la solicitarea CNN. Municipalităţile suedeze vor fi solicitate să pregătească fostele buncăre din timpul Războiului Rece, pentru orice eventualitate.

Instrucţiunile vor cuprinde şi sfaturi privind reacţia la ameninţările cu atacuri cibernetice, terorism şi schimbări climatice, relatează Financial Times.

Anexarea Crimeii de către Rusia şi sprijinul militar acordat separatiştilor ucraineni, pe lângă intensificarea activităţii şi a exerciţiilor militare în apropierea statelor baltice şi a Scandinaviei au provocat nelinişti profunde în Suedia. Aceasta a organizat cel mai amplu exerciţiu militar din ultimii 23 de ani în septembrie 2017, cu manevre de război implicând 19.000 de trupe suedeze şi aliate din Finlanda, Danemarca, Estonia, Letonia, Lituania, Franţa, Norvegia şi America. Anul trecut, s-a votat reintroducerea recrutărilor.

CREDIT FOTO: Voice of Europe

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră