Studiu șocant: Fiecare al zecelea german și-ar dori un nou Fuhrer, precum Hitler

16 Iun 2016 | scris de Istvan Deak
Studiu șocant: Fiecare al zecelea german și-ar dori un nou Fuhrer, precum Hitler

Rezultatele studiului realizat de Universitatea Leipzig sunt cu adevărat șocante. Jumătate din populația Germaniei se simte ”străină în țara sa, din cauza numărului mare de musulmani”, se arată în studiul citat de Focus.

41% dintre nemți și-ar dori ca Germania să interzică imediat imigrația musulmanilor. Aproape 60% din populație este convinsă că solicitanții de azil din Germania nu sunt cu adevărat persecutați în țara lor. “Statul să nu fie deloc darnic în verificarea solicitărilor de azil politic”, cer 81% dintre cei intervievați.

Furia nemților se îndreaptă și către rromi, indiferent de țara de proveniență. “Comit infracțiuni”, motivează 58,5% dintre germani. Aproape jumătate din populație ar vrea ca autoritățile locale să le interizică accesul în centrul marilor orașe. Aceeași opinie o au și despre homosexuali și lesbiene.

„Adversitatea față de anumite grupuri sociale s-a intensificat în ultimii ani în Germania. Predomină orientarea clasică de extremă dreapta: ura împotriva evreilor, xenofobia, fanteziile legate de Fuhrer și regretarea trecutului nazist“, se arată în raportul amintit.

„Incitările la agresiune sunt tot mai acceptate în societate. Fiecare al zecelea german și-ar dori un nou Fuhrer precum Hitler. Moștenirea trecutului este regretată de peste 10% din populație. Ei consideră că nazismul a avut și părți bune, la fel și Hitler, infractiunile regimului nazist sunt prezentate în mod exagerat, iar Germania are nevoie de un nou Fuhrer puternic“, susțin autorii studiului.

Xenofobia este încă foarte răspândită. 34% dintre nemți consideră că imigranții duc la pierderea identității naționale, în timp ce 25% solicită, ca în cazul în care se diminuează numărul locurilor de muncă, imigranții să fie trimiși imediat acasă. “Xenofobia nu a luat amploare, ci a existat dintotdeauna”.

Cât privește apetitul pentru violență, 20% dintre cei chestionați au confirmat că sunt pregătiți să foloseacă violența fizică împotriva străinilor. 28% nu s-ar implica personal, dar consideră că “este bine dacă există oameni care fac ordine în acest fel”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră