Avertismentul unui șofer de TIR român: M-a șicanat în trafic, apoi mi-a luat și banii și jobul

11 Dec 2016 | scris de Istvan Deak
Avertismentul unui șofer de TIR român: M-a șicanat în trafic, apoi mi-a luat și banii și jobul


“Îmi luați dreptul de a munci și de a-mi hrăni familia. O să îmi pierd locul de muncă”, a acuzat românul de 28 de ani. La finalul lui februarie efectua un transport de carne din Dissen în Borgholzhausen.

Conform propriilor declarații, în jurul orei locale 21:00 a început să îl șicaneze un autoturism Opel Corsa. “Şoferul se juca cu mine, mergea tare, apoi frâna brusc. Semnaliza să îl depășesc, apoi mărea viteza. Semnaliza că depășește, apoi încetinea. La un moment dat, am încercat să îl depășesc. A mărit din nou viteza când am ajuns în dreptul lui. Mi-a apărut o mașină în față pe contrasens, Opelul nu m-a lăsat nici să îl depășesc, nici să mă retrag, astfel că a trebuit să îl acroșez.

După câteva sute de metri ne-am oprit amândoi. Am început să discutăm civilizat despre pagube. Am convenit că sunt stricăciuni minore și ne-am înțeles verbal să achite fiecare partea sa. Nu i-am luat datele, credeam că totul e în regulă. După ce am plecat, a sunat la poliție și m-a acuzat că am fugit de la locul accidentului”, a declarat românul, citat de Haller Kreisblatt.

Șoferul Opelului s-a deplasat la un service și a primit o estimare a pagubelor de 2200 de euro, sumă pe care asigurarea românului ar trebui să o plătească.

Șoferul german de 34 de ani susține că nu a existat nici un acord cu românul, fiindcă acesta nu vorbea limba germană. Dupa 30 de minute în care au încercat să se înțeleagă mai mult prin semne, românul a părăsit locul accidentului, astfel că a fost nevoit să alerteze poliția, susține șoferul Opelului.

Alte stiri din Externe

Ultima oră