Românca mutilată de un algerian, obligată să achite cheltuieli de spitalizare de 11.000 de euro

01 Sep 2016 | scris de Istvan Deak
Românca mutilată de un algerian, obligată să achite cheltuieli de spitalizare de 11.000 de euro

Continuă să provoace rumoare în Austria cazul româncei înjunghiate cu un cuțit de un algerian, doar fiindcă a vrut să pună capăt relației cu el.

După ce i-au fost cusute toate rănile în zona capului, femeia de 28 de ani s-a trezit ieri cu o factură de 11.270 de euro, reprezentând cheltuieli de spitalizare.

Ea fusese bătută cu pumnii și picioarele de bărbatul nord-african, apoi acesta i-a tăiat părul și a înjunghiat-o la brațe, picioare și cap. 

Avocatul româncei susține că factura este, din păcate, emisă corect. “Fiindcă nu era asigurată medical, spitalul AKH a emis complet corect această factură. Ea nu este însă în măsură să plătească.

Agresorul ar trebui să achite această sumă, însă avem de-a face cu un solicitant de azil, care nu are niciun fel de bunuri valorificabile”, spune avocatul Andreas Strol, citat de Kronen Zeitung.

Cotidianul austriac a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru Anna Maria, mai ales că ea va necesita și consiliere psihologică de durată. Jurnaliștii fac apel la donatori să ia legătura cu fundația Weisser Ring, care se va ocupa de acest caz, prin intermediul adresei de email wien@weisser-ring.de.

Alte stiri din Externe

Ultima oră