Româncă, martoră la atentul din Istanbul: „Nu îmi e frică. Soțul meu e bodyguard”

08 Iun 2016 | scris de Istvan Deak
Româncă, martoră la atentul din Istanbul: „Nu îmi e frică. Soțul meu e bodyguard”

Printre cei decedați se află șapte polițiști, dovadă că atentatul din fața Universității, chiar în centrul vechi al orașului, a vizat mai degrabă forțe de ordine, decât turiști.

O familie de români a fost martoră la tragicul incident. Bela și Florin Marin se aflau împreună cu fiul lor de 11 ani în fața hotelului Mosaic de pe strada Harikzede.

Sosiseră cu un grup de prieteni din Alanya. Au închiriat o mașină și au ajuns luni seara în Istanbul.“Eram la micul dejun când s-a auzit deflagrația. Dar nu s-a produs panică”, povestește Bela Marin, pentru Berliner Zeitung.

Blonda de 30 de ani susține că nu se teme de noi atentate. „Nu îmi e frică. Soțul meu Florin este bodyguard“.

Nu de aceeași părere este o familie din Iran, care părăsește hotelul în grabă. „Nu mai rămânem nici o secundă în Turcia. Asta nu mai e o țară sigură“.

Un grup de tineri alegerieni nu par afectați. Ei sunt hotărâți să rămână. “Cu toții suntem în mâna lui Allah. Dacă e să te lovească soarta, te lovește oricum”.

Recepționera hotelului este îngrijorată. Foarte mulți oaspeți, în special arabi, și-au anulat rezervările și au părăsit deja hotelul. „Nu mai aveam camere libere în hotel, acum toate sunt aproape goale. M-am temut că o să găsesc cadavre și în hotel. M-am liniștit când am aflat că nimeni nu a fost rănit.

Noile atentate lovesc și mai puternic turismul din Turcia. Rușii erau cei mai importanți clienți , dar nu mai vin deloc. Acum există pericolul să nu mai vină nici arabii. Dar și dacă mă mut la Berlin există riscul să fiu lovită de o bombă. Nu mai suntem nicăieri în deplină siguranță“, susține Hilal Kizilkaya.

Alte stiri din Externe

Ultima oră