Credeați că s-a terminat? Doi români, prinși cu 24 de refugiați în mașină

08 Iun 2016 | scris de Istvan Deak
Credeați că s-a terminat? Doi români, prinși cu 24 de refugiați în mașină

Rata românilor reținuți pentru trafic de refugiați a scăzut de la începutul crizei din toamna anului trecut, dar asta nu îi descurajează pe cei care speră să facă bani frumoși de pe urma oamenilor aflați în dificultate.

Marți seara, poliția austriacă a reținut un cetățean român de 46 de ani la punctul de trecere a frontierei dintre Austria și Ungaria, Klingenbach.

Într-un microbuz de 9 locuri, bărbatul transporta 17 cetățeni irakieni, care încercau să ajungă în Germania. Din mașină au coborât șase copii cu vârste între 10 și 14 ani, opt femei și trei bărbați.

Conform meinbezirk.at, niciunul nu avea documente și nici dreptul să intre în Uniunea Europeană. Cărăușul a fost reținut și se va alege cu dosar penal pentru trafic de persoane. Cei 17 refugiați au fost transferați într-un lagăr din Eisenstadt.

Săptămâna trecută, un alt cetățean român a fost reținut având 7 refugiați în mașina sa de doar cinci locuri. Pe autostrada A8, Salzburg-Munchen, în apropriere de localitatea Piding, poliția germană a oprit mașina înmatriculată în Suedia.

Șoferul de 35 de ani s-a legitimat cu un buletin românesc, însă ceilalți șapte pasageri, dintre care un copil de doar câțiva ani, nu dețineau nici un fel de acte.

Inițial românul a negat că ar avea vreo legătură cu traficul de refugiați, apoi a recunoscut că a primit câteva sute de euro și mașina pe care o conducea, de la un bărbat din Budapesta, ca să îi transporte pe cei 7 până în Germania.

Conform Passauer Neue Presse, mașina nu avea asigurare, așă că a fost confiscată pe loc, iar românul a fost reținut și s-a ales cu dosar penal pentru trafic de refugiați. Judecătoria Laufen a decis plasarea sa în arest preventiv.

Alte stiri din Externe

Ultima oră