Român acuzat de trafic de refugiați cu Mercedes-ul: Sunt inginer și manager, am salarii de plătit

21 Ian 2016 | scris de Istvan Deak
Român acuzat de trafic de refugiați cu Mercedes-ul: Sunt inginer și manager, am salarii de plătit

La data de 3 februarie 2015, Mercedes-ul său a fost oprit în Germania, pe autostrada A7, în apropriere de localitatea Schondra. Polțtiștii au găsit trei kosovari în mașină, care nu dețineau forme legale de ședere în Germania.

Imediat a fost acuzat că i-a ajutat să treacă fraudulos granițele din Ungaria și Austria. Unul dintre imigranți a mărturisit că i-a oferit 800 de euro pentru această deplasare. Românul a fost arestat preventiv.

După patru săptămâni petrecute în spatele gratiilor a fost eliberat. “Sunt manager. Am o firmă și trebuie să plătesc salariile angajaților”, a motivat el cererea de eliberare, conform mainpost.de.

A fost judecat în regim de urgență, iar judecătorul a convenit să îl condamne la opt luni de închisoare cu suspendare.

Nemulțumit că are cazierul pătat, bărbatul a decis ulterior să atace sentința. Instanța a stabilit un nou termen pentru aprilie 2015, însă românul nu a mai apărut la proces.

Adus cu mandat la începutul lunii ianuarie, bărbatului i s-a transmis că legislația a devenit mult mai dură, iar faptele comise de el nu se mai pedepsesc doar cu amenzi penale sau pedepse suspendate, ci cu închisoare cu executare.

Bărbatul a continuat să invoce că el nu a știut nici un moment că imigranții nu au dreptul să intre în Uniunea Europeană. Apoi s-a declarat mulțumit de pedeapsa cu suspendare și l-a rugat pe judecător să îl creadă că are o firmă și câteva locuri de muncă de salvat.

Procurorii au cerut arestarea sa preventivă până la pronunţarea unei sentințe definitive. “Contrar intenţiei mele, îmi retrag apelul și accept sentința inițială”, a reacționat el. Astfel, a rămas cu opt luni de închisoare cu suspendare pe o perioadă de probă de trei ani. Și o amendă de 400 euro. “O plătesc imediat că am atâta cash la mine”, a răspuns românul.

Alte stiri din Externe

Ultima oră