Român reținut în Germania, după ce a furat statuia lui Iisus: ”Polițiștilor, îmi dați o țigară?”

20 Iul 2016 | scris de Istvan Deak
Român reținut în Germania, după ce a furat statuia lui Iisus: ”Polițiștilor, îmi dați o țigară?”

Femeia s-a refugiat la vecini, în timp ce hoțul a furat un binoclu, un inel, 200 de mărci germane vechi și o statuie a lui Iisus. Vecinii au alertat imediat poliția. Între timp, doi tineri din vecini au pornit în urmărirea românului și l-au prins în zona gării. L-au imobilizat până la sosirea agenților.

Bărbatul a ajuns în fața judecătorilor din Augsburg pentru furt calificat. “Statuia lui Iisus a fost prima pe care a aruncat-o înspre cei care îl urmăreau”, susțin procurorii. “Era băut?”, întreabă judecătorul, citat de Augsburger Allgemeine Zeitung.

“Mirosea a alcool. Era plin de tupeu și ne-a cerut o țigară”, povestește unul dintre agenți. Bărbatul nu are domiciliu stabil și susține că nu își amintește nimic din cele întâmplate. “Am băut vreo trei-patru sticle de whisky. M-am apucat să beau încă din Munchen. Controlorul m-a dat jos din tren în Blindheim fiindcă nu aveam bilet”, ra povestit el.

Avocatul său a motivat că bărbatul nu a premeditat fapta, că îi pare rău pentru cele întâmplate și că nu merită mai mult de un an de închisoare cu suspendare. Judecătorul a dat curs solicitării procurorului și l-a condamnat la un an și patru luni de închisoare cu executare.

“Avem de-a face cu un recidivist. Cazierul lui e foarte bogat. Are deja 10 condamnări și a petrecut în total patru ani în închisorile din România, Londra și Torino, tocmai pentru furt și spargeri de locuințe”, a motivat judecătorul.

Alte stiri din Externe

Ultima oră