Un român a murit de frig pe o stradă din Hamburg

16 Noi 2016 | scris de Istvan Deak
Un român a murit de frig pe o stradă din Hamburg

Presa germană vorbește despre primul caz de deces din cauza frigului în iarna aceasta. Fratele și un prieten al românului, care dormeau sub același pod, au confirmat identitatea bărbatului din România.

“Cadavrul va fi supus autopsiei, pentru a stabili cauzele exacte ale decesului. Sorinel este probabil primul caz de deces din cauza frigului în Hamburg”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției locale, Rene Schonhardt, pentru săptămânulul Hinz&Kunzt, dedicat oamenilor fără adăpost.

Autopsia a fost solicitată și de prietenul românului, care susține că acesta suferea de epilepsie și consuma des alcool. În ciuda protestelor organizate de mai multe organizații caritabile, autoritățile locale refuză să țină deschise și pe timpul zilei centrele de primire ale persoanelor fără adăpost.

În fiecare dimineață, la ora 9, oamenii sunt obligată să plece din containere, indiferent cât de frig este afară.

“Vremea de afară îi îmbolnăvește pe oameni, mai ales pe cei care se confruntă deja cu probleme fizice. Aceștia caută ajutor, dar nu face nimeni nimic pentru ei. Centrele de primire sunt supraaglomerate, de aceea solicităm deschiderea centrelor de iarnă, care e preconizată abia de la 1 decembrie”, a comentat Stephan Karrenbauer, asistent social.

Alte stiri din Externe

Ultima oră