Un bărbat român a înjunghiat o taximetristă, în apropiere de Munchen

10 Mai 2016 | scris de Istvan Deak
Un bărbat român a înjunghiat o taximetristă, în apropiere de Munchen

Gabriela S. era la volanul unui taxi, în centrul localității Dachau, în apropriere de Munchen, când în mașină s-a urcat un român de 33 de ani. Când mașina a ajuns pe un drum regional, bărbatul a scos un cuțit și a amenințat-o pe femeie să îi predea cheile mașinii.

Conform Suddeutsche Zeitung, când aceasta a coborât speriată, bărbatul a urmărit-o, a înjunghiat-o în mod repetat și a lovit-o cu punnii și picioarele. Bărbatul a fugit cu mașina, în timp ce femeia zăcea într-o baltă de sânge.

Șoferul unei mașini care a văzut din depărtare cele întâmplate, a chemat de urgență ambulanța. Femeia a fost internată în spital, dar este acum în afara oricărui pericol. În urmă cu șase ani, Gabriela a fost victima unui alt atac violent.

Mașina furată a fost găsită a doua zi într-o parcare în apropiere de Trier. Agresorul ajunsese între timp în România. A fost identificat și imediat dat în urmărire internațională. A fost reținut de poliția română chiar la domiciliul său.

A fost extrădat săptămâna trecută și transferat în arest preventiv în Munchen. Aflată încă în stare de șoc, taximetrista a renunțat să mai practice această meserie.

“Sunt încă atât de speriată, încât nu vreau să mă mai urc într-un taxi. Acum șase ani un client a încercat să mă stranguleze cu un cablu, fiindcă nu avea bani să plătească. A tras atât de tare, încât cablul s-a rupt. A fost prins și condamnat la doar 3,5 ani de închisoare”, spune femeia.

Românul și-a mărturisit fapta, doar o palidă consolare pentru Gabriela. “Am încă dureri mari de cap, picioare și spate. Umările psihice sunt și mai grave. Mi-e frică să ies în curte. Noaptea nu dorm mai mult de trei ore. Mă bucur că a fost prins, dar sper că într-o zi voi duce și eu din nou o viață normală”, a declarat mama a doi copii.

Alte stiri din Externe

Ultima oră