Un român va sta 7 ani după gratii fiindcă a furat un tractor

27 Oct 2016 | scris de Istvan Deak
Un român va sta 7 ani după gratii fiindcă a furat un tractor

Furtul de mașini și utilaje agricole pare să fi devenit o afacere profitabilă în Europa. Poliția germană vorbește despre rețele specializate din Estul Europei care provoacă prejudicii de milioane de euro în Germania, Franța și Austria.

Un cetățean român de 28 de ani a fost condamnat la 7 ani și jumătate de închisoare fiindcă a furat mai multe tractoare cu ajutorul câtorva complici din România. “Au pătruns pe proprietarea fermierului la lăsarea serii, au urcat tractoarele pe o remorcă și au dispărut. Câteva dintre tractoare au fost depistate peste câteva săptămâni în Ungaria și România, altele sunt de negăsit”, susține procurorul de caz.

Rafael D. a fost prezentat luni judecătorilor de la Curtea de Apel Nurnberg, însă el neagă orice implicare în furtul tractoarelor de 250.000 de euro din Neumarkt. La recomandarea avocatului său, bărbatul a recunoscut că a fost la locul faptei, dar rolul său a fost minor.

“Un conațional mi-a dat 1000 de euro, ca să transportăm fier în România. Am pornit din Westfalia la Neumarkt. Știam că e vorba despre furt. Prima încercare a eșuat fiindcă un tractor a rămas fără motorină, iar remorca noastră a rămas blocată pe un drum forestier”, povestește acesta, pentru Mittelbayerische Zeitung.

A doua seară nu au mai repetat greșelile și au plecat cu tractoarele. Rafael este recidivist. În 2013 el şi complicii lui au fost surprinși de proprietarul unor tractoare, în timp ce încercau să le sustragă. El și cei doi prieteni ai săi au reacționat violent. L-au legat pe proprietar și l-au bătut cu bestialitate. Cinci ore l-au sechestrat în garaj. El neagă că ar fi capul rețelei.

Pentru faptele sale de până acum, procurorul cere o pedeapsă cumulată de 7 ani și nouă luni de închisoare. Avocatul românului se mulțumește cu nouă luni mai puțin, fiindcă nu se poate dovedi că este membru al unei rețele organizate. Instanța a dictat 7 ani și 6 luni. Asta nu îl încălzește foarte mult pe proprietarul tractoarelor, care s-a ales doar cu asigurarea de 35.000 de euro la un prejudiciu de sfert de milion.

Alte stiri din Externe

Ultima oră