Nemții sunt la picioarele unui român: ”A salvat viața unui om. E un erou”!

06 Noi 2016 | scris de Istvan Deak
Nemții sunt la picioarele unui român: ”A salvat viața unui om. E un erou”!

Iar fapta lui Adrian Marcu din Bad-Tolz, Bavaria, chiar se înscrie într-un asemenea registru. Colegul său, cu care lucra într-o clădire din Munchen, a fost electrocutat la 380 de volți.

“Imaginea a fost cumplită. Fața colegului s-a învinețit, iar pielea a devenit extrem de rece. Bărbatul de 61 de ani a fost electrocutat când a încercat să repare ceva la sistemul electric”, scrie Merkur. În timp ce trecătorii se adunau ca la teatru, românul n-a stat mult pe gânduri. A securizat sistemul, pentru a nu risca electrocutarea altor persoane și a început resuscitarea bărbatului.

“I-am băgat mâna în gură și i-am scos limba, ca să nu o înghită. Am securizat zona, să nu fie alți răniți, fiindcă acel cablu care l-a electrocutat încă atârna pe perete și mulți se uitau doar de la distanță. Am început să îi fac masaj cardiac aproximativ 20 de minute. Speram să avem puțin noroc”, spune românul de 29 de ani.

Când a obosit românul, a intervenit și Dariusz Kopka, fiindcă victima era prăbușită pe o terasă metalică îngustă. După 20 de minute au ajuns pompierii, apoi salvarea și medicii. Victima a ajuns la spital și a fost trecută în comă artificială timp de două săptămâni.

“Medicii mi-au spus că era în moarte clinică și că resuscitarea noastră i-a salvat practic viață. Când și-a revenit, l-am vizitat la spital. Nu își mai amintea nimic de accident. Nu știa nimic de mine, a fost o discuție normală, fără prea multe mulțumiri”, adaugă Marcu.

Norocul lui Marcu au fost anii petrecuți în handbalul profesionist, în special la Bad Tolz, unde aveau cursuri periodice de prim-ajutor. Fapta sa nu a trecut neobservată de autorități, astfel că premierul regiunii Oberbayern, Brigitta Brunner, îl va decora pe eroul român în cadrul unei ceremonii care va avea loc miercurea viitoare.

“Pentru reacția extrem de rapidă și pentru curajul de care am dat dovadă, scrie în motivarea deciziei, dar și pentru intervenția în conditii extrem de dificile. Eu nu am nevoie de mulțumirile nimănui. Dacă pot să ajut pe cineva, atunci o fac cu cea mare plăcere. Așa am învățat acasă”, a încheiat Adrian Marcu.

Alte stiri din Externe

Ultima oră