Condamnarea unui român la 14 ani de închisoare i-a înfuriat pe austrieci: Închisoare în România, nu aici!

14 Oct 2016 | scris de Istvan Deak
Condamnarea unui român la 14 ani de închisoare i-a înfuriat pe austrieci: Închisoare în România, nu aici!

Bărbatul era paralizat complet și imobilizat la pat, dar asta nu l-a împiedicat pe românul de 34 de ani să îl lovească cu bestialitate. Anchetatorii au stabilit că fapta a fost premeditată de complicele său, tot român, care i-ar fi spus că bătrânul ascunde într-un seif suma de 20.000 de euro.

Mascați și înarmați cu cuțite, cei doi au pătruns în camera pensionarului. Unul dintre ei l-a lovit cu pumnul, celălalt a încercat să îl ucidă, ținându-i o pernă timp de 30 de secunde pe față. În cameră a intrat și o femeie de 43 de ani care avea grijă de bătrân, culmea, tot româncă.

Conform Kronen Zeitung, femeia a fost atacată cu pumnii și picioarele, dar în momentul în care a început să țipe, cei doi hoți s-au speriat și au părăsit locuința în grabă, luând cu ei doar o bancnotă de 100 de euro din geanta româncei.
http://www.krone.at/oesterreich/ueberfall-auf-querschnittgelaehmten-14-jahre-haft-schamlose-tat-story-531581

Amprenentele prelevate la locul atacului au confirmat ADN-ul românului de 34 de ani, aflat deja în baza de date a poliției. El a fost reținut în cursul lunii mai și extrădat în Austria. Procesul său s-a încheiat săptămână trecută, el fiind condamnat la 14 ani de închisoare.

“Ați profitat fără scrupule de incapacitatea de a se apăra a victimei. Asta justifică pedeapsa deosebit de mare. Sentința este conformă și cu cariera infracțională a bărbatului, care a comis 15 infracțiuni în mai multe țări europene. Sentința să se audă și în România”, a argumentat judecătorul.

A contat și faptul că românul nu a dorit deloc să coopereze cu anchetatorii și a refuzat să îl numească pe complicele său. Sentința a creat nemulțumire în rândul cititorilor.

“Nu sunt de acord. Trebuie expulzat imediat și să își ispășească pedeapsa în România. Acolo închisoarea este mult mai grea decât în Austria sau Germania, doar că românii nu îl vor”, scrie Dieter Schepper. “Dacă rămâne într-o închisoare din Austria, după 2 ani e liber și o poate lua de la capăt”, acuză un alt cititor.

“Să fie expulzat după ce a ispășit întreaga pedeapsă și să primească o interdicție pe viață de a mai intra în Austria”, solicită Anton Fuchs.

Alte stiri din Externe

Ultima oră