Un român va fi despăgubit de statul austriac după ce și-a atacat și amenințat mama

17 Oct 2016 | scris de Istvan Deak
Un român va fi despăgubit de statul austriac după ce și-a atacat și amenințat mama


Pentru fapta sa a fost reținut, iar un judecător a decis arestarea sa preventivă, cu amendamentul că există o suspiciune serioasă că românul ar fi bolnav psihic.

A fost încarcerat la închisoarea Josefstadt din Viena, într-o celulă cu alți zece deținuți, dintre care șapte români, chiar dacă închisoarea dispunea și de o secție pentru bolnavi psihic.

Românul s-a adresat instanței pentru a penaliza “abuzul autorităților”, iar judecătorul i-a dat dreptate.”Vreau să îmi exprim regretul pentru cele întâmplate. Nu pot să îmi explic cum s-a ajuns la o asemenea situație. Este necesară o analiză internă pentru a depista eroarea. Între timp, i-am pregătit patul la secția pentru persoane cu probleme psihice”, a declarat directorul închisorii.

Avocatul românului acuză și faptul că acesta nu a beneficiat de tratament, ultima vizită a psihiatrului fiind consemnată la data de 23 iunie. “Nici medicamentele administrate nu au fost cele optime”, acuză Sven Thorstensen. La ultima înfățișare în fața instanței, românul pur și simplu a implorat internarea sa într-un spital fiindcă “nu poate să doarmă și să mănânce cu alți 9 oameni lângă el”, scrie unsertirol24.com.

În 2012 a ajuns pentru prima dată la psihiatrie. Și-a atacat mama, fiindcă aceasta i-a luat un cocteil Molotov din mână. “Pacientul suferă de halucinații din cauza unei schizofrenii paranoide. Se simte permanent urmărit”, au notat medicii în fișa sa medicală.

După despărțirea de iubita sa și-a vărsat nervii tot pe mama sa. Aceasta a alertat poliția după ce a fost bătută cu bestialitate și aproape sugrumată. A obținut un ordin de restricție, însă în data de 9 iunie, tânărul l-a încălcat și a încercat să pătrundă în locuința ei.

“Agenții s-au purtat urât cu mine. Nu am încercat să îi lovesc cu pumnul, doar ușor cu palma”, spune tânărul.

Instanța a stabilit că bărbatul nu are discernământ și a solicitat internarea sa într-un centru de specialitate. Asta nu îl va împiedica să solicite despăgubiri statului austriac pentru greșeala de a-l încarcera într-o celulă cu alte nouă persoane.

Alte stiri din Externe

Ultima oră