Un refugiat sirian găteşte în fiecare sâmbătă pentru oamenii fără adăpost din Berlin

24 Noi 2015 | scris de Istvan Deak
Un refugiat sirian găteşte în fiecare sâmbătă pentru oamenii fără adăpost din Berlin

Tocmai de aceea, tot mai mulţi refugiaţi încearcă să dovedească încă de la început că vor să se integreze cât mai repede şi mai bine.

Asta dovedeşte şi povestea lui Alex, un refugiat din Siria ajuns în Berlin.

A fugit de teama ISIS şi a început o viaţă nouă în siguranţa capitelei germane. El este decis să recompenseze cumva ospitalitatea nemţilor.

De aceea, în fiecare sâmbătă, Alexander Assali se află în apropriere de Alexanderplatz, unde găteşte şi împarte mâncare gratuită pentru oamenii fără adăpost. El face apel la ceilalţi conaţionali ai săi, să îi urmeze exemplul şi să i se alăture.

Deviza acţiunii sale umanitare este: „dă ceva înapoi cetăţenilor germani”! Iniţiativa sa a generat un val de reacţii pe reţelele de socializare.

«Acest bărbat m-a impresionat profund. Povestea sa nu este de crezut pentru mine, nici nu pot să înţeleg prin ce a trebuit să treacă, dar sunt fericită că l-am cunoscut şi am aflat ce face. A pierdut cu adevărat totul şi a trebuit să îşi abandoneze familia în Siria, fiindcă altfel cei de la ISIS l-ar fi ucis.

Acum încearcă să înceapă o viaţă nouă. Acum este în Germania şi în fiecare sâmbătă împarte mâncare pe stradă oamenilor fără adapost, deşi nici el nu o duce prea bine şi nici nu are mai nimic. Am putut să merg şi eu cu el, l-am ajutat şi sunt fascinată de acest om. Mulţumim, Alex », notează Tabea Bu, pe contul ei de Facebook, prima persoană care a făcut publică povestea lui Alex.

În doar câteva ore, povestea a fost preluată de televiziunea RTL, dar şi de mari publicaţii precum Focus, Stern, Die Welt sau Suddeutsche Zeitung. (Istvan Deak)

Alte stiri din Externe

Ultima oră