Prostituatele din Germania acuză: De ce ne supuneți unui test pentru idioți?

26 Aug 2016 | scris de Istvan Deak
Prostituatele din Germania acuză: De ce ne supuneți unui test pentru idioți?

Dacă nu vor trece testul li se poate refuza ”pașaportul de prostituată” de care au nevoie pentru a lucra legal în Germania. Mai mult, testul va fi obligatoriu de la finele anului 2016 când se va adopta noul amendament la legea prostituției.

Legea nu este o noutate și copiază modelul elvețian. “Testul de acolo cuprinde întrebări precum: știe familia voastră despre locul de muncă? Care este numărul de telefon al părinților? Dacă femeile refuzau să răspundă sau să ofere date corecte nu li se dădea dreptul de muncă”, acuză Juanita Rosina Henning, pentru Tageszeitung.

Un compromis este și obligativitatea prostituatelor de a se prezenta o dată pe an la o consiliere medicală.

„Abia după această consultație forțată prostituatele se pot înregistra la poliție sau la autoritatea abilitată. Este inadmisibil ca prostituatele să fie considerate ca fiind reduse mintal“, consideră reprezentanta Dona Carmen.

Legea obligă clienții să facă sex doar cu prezervativ și interzice flatrate-sex-ul, conceptul care prevede că pentru o sumă fixă de bani, clientul poate întreține relații sexuale într-un bordel cu câte femei dorește.

Prostituatele sub 21 de ani sunt obligate să meargă la control medical de două ori pe an. “Legea permite razii neanunțate în bordeluri și locuințe private. Cum poți să verifici altfel dacă un client folosește prezervativ sau nu?”, se întreabă cei de la Dona Carmen.

Alte stiri din Externe

Ultima oră