O româncă i-a cucerit pe nemți cu talentul său

02 Mai 2016 | scris de Istvan Deak
O româncă i-a cucerit pe nemți cu talentul său

De asta încearcă să profite o româncă stabilită de mai mulți ani în Germania. Petronela Lang a învățat meseria în urmă cu 11 ani de la soțul ei. De atunci a și preluat afacerea și încearcă să supraviețuiască.

Mamă a patru copii, Petronela inovează pentru a fi și pe placul clienților mai tineri. Și-a deschis o cizmărie în localitatea Marburg și lucrează exclusiv cu piele.

“Pentru mine contează calitatea și lucrul manual solid, astfel încât clienții să se întoarcă tot la mine. Pentru mine nu există nu se poate, chiar dacă rezultatul final va fi puțin diferit față de ce a adus clientul în mână. De obicei vin cu propuneri pentru a spori atractivitatea produsului final”, povestește Petronela, pentru mittelhessen.de.

Petronela

De doi ani a început să se specializeze, participând la cursuri. Vrea să își extindă paleta de cunoștințe și aria de activitate. Astăzi nu se ocupă doar de încălțăminte, ci și de curele, genți, brățari și geci, toate din piele.

„Nu este o muncă ușoară, dar și această artă are prețul ei. Clientul trebuie să înțeleagă că nu întotdeauna ceea ce cumpără este piele, chiar dacă pe etichetă și pe preț așa scrie. Așa ceva este exclus la mine. Eu nu folosesc nici lipici otrăvitor care îmi dăunează atât mie, cât mai ales clientului. Indiferent de situație, garantez pentru calitatea produselor și manoperei mele”, a adăugat românca.

“Următorul proiect este o vestă și o fustă mini din piele. O să dau frâu liber imaginației, chiar dacă eu văd toată activitatea asta ca pe un hobby, pe care îl practic din dragoste pentru piele“, a încheiat Petronela.

Alte stiri din Externe

Ultima oră