Oktoberfest 2020: nevoia de apropiere fizică duce ca mesele să fie rezervate cu 5000 euro

19 Apr 2020 | scris de A.A.
Oktoberfest 2020: nevoia de apropiere fizică duce ca mesele să fie rezervate cu 5000 euro

Rezervările de mese la Oktoberfest sunt disponibile pentru suma de 5.000 de euro pe anumite site-uri germane, în pofida incertitudinilor ce planează asupra ediţiei din 2020 a evenimentului, informează DPA, preluat de Agerpres.

Acest festival organizat în oraşul Munchen atrage aproximativ 6 milioane de vizitatori în fiecare an, însă organizatorii săi nu au luat încă o decizie finală legată de o eventuală anulare a evenimentului din cauza pandemiei de coronavirus.

În pofida acestor incertitudini, mese pentru 10 persoane pot fi rezervate pe anumite platforme online contra sumei de 5.000 de euro.

De obicei, pentru a rezerva locuri la mesele din corturile oficiale, vizitatorii nu plătesc nimic sau doar, în anumite situaţii, o taxă foarte mică. În schimb, ei trebuie să achiziţioneze vouchere pentru băuturi şi preparate culinare, ce variază ca preţ de la un cort la altul, însă preţul general este de circa 40 de euro, reprezentând echivalentul sumelor plătite pentru două halbe de bere cu capacitatea de doi litri şi o friptură de pui.

Guvernul de la Berlin şi cele ale landurilor germane s-au pus de acord miercuri pentru a interzice toate evenimente publice majore până la sfârşitul lunii august. Ediţia din 2020 a festivalului berii, Oktoberfest, este programată în perioada 19 septembrie - 4 octombrie.

O platformă online oferea joi un loc la o masă în prima seară a festivalului contra sumei de 593 de euro, iar o alta propunea mase duble, cu 20 de locuri, în aceeaşi seară şi în acelaşi cort, la preţuri cuprinse între 9.999 şi 11.199 de euro.

Mese de 10 persoane în cortul Hacker pot fi rezervate cu preţuri cuprinse în intervalul 5.499 - 5.949 de euro. În acest moment, administratorii cortului Hacker nu acceptă rezervări pe site-ul lor oficial.

"Din cauza incertitudinii actuale cauzate de noul coronavirus, trebuie să sistăm pentru o vreme ofertele noastre de rezervare a locurilor disponibile", au anunţat organizatorii acestui cort pe site-ul său oficial.

Prim-ministrul landului Bavaria, Markus Soder, a spus că va discuta despre situaţia Oktoberfest - foarte popular atât în rândul cetăţenilor germani, cât şi în rândul turiştilor străini - în următoarele două săptămâni cu primarul oraşului Munchen, Dieter Reiter. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră