Tragedie! Un muncitor român a fost strivit sub un zid de beton, în Germania

29 Oct 2016 | scris de Istvan Deak
Tragedie! Un muncitor român a fost strivit sub un zid de beton, în Germania

S-a ținut o zi de doliu în memoria unui coleg de șantier. Românul de 50 de ani a decedat marți, în jurul orei locale 15.45. A fost prins sub un zid de beton care s-a prăbușit din motive încă neelucidate.

Românul era încă în viață când au sosit echipajele de intervenție la locul accidentului, însă nu s-a mai putut face nimic pentru salvarea sa.

Conform Westfalische Nachrichten, comisia de anchetă a anunțat vineri după-amiază că incidentul a fost provocat din neglijența muncitorului român. El ar fi mutat mai multe bare de susținere, ceea ce a determinat prăbușirea scărilor de beton.

Colegii românului refuză să accepte această teorie. “Era un muncitor cu experiență. Lucra de ani de zile cu noi în construcții, cum să mute el bara de susținere și de ce ar fi luat doar trei și nu pe toate? Am fost imediat la locul tragediei, dar n-am putut face nimic”, susține un coleg.

În aceste condiții, procurorii au cerut o autopsie a cadavrului. “Nu excludem nici o variantă. Dacă a provocat el accidentul sau a fost o intervenție străină, orice este posibil”, a subliniat procurorul Botzenhardt. De joi se lucrează din nou pe șantierul unde a decedat românul.

Alte stiri din Externe

Ultima oră