Mario, spalător mașini în Anglia, explică pentru The Sun cum le și fură. Șefu, să mor eu, 20,000 de lire, într-o zi!

10 Ian 2020
Mario, spalător mașini în Anglia, explică pentru The Sun cum le și fură. Șefu, să mor eu, 20,000 de lire, într-o zi! Galerie foto (4)

Mario este unul dintre românii stabiliți din Anglia, unul care a reușit în viață, fiind proprietarul unei spălătorii de mașini... Totuși, nemulțumit pe deplin de acest statut, a început să le și fure, infracțiune pe care a confirmat-o, într-un reportaj filmat cu camera ascunsă de un reporter al tabloidului britanic The Sun.

Investigația jurnaliștilor a căutat să explice de ce numărul mașinilor furate, utilizând dispozitive electronice, este într-o continuă creștere în Marea Britanie. Așa l-au întâlnit pe Mario, proprietarul unei spălătorii auto, cel care urma să le vândă gadgetul cu care astfel de acțiuni devin posiblile.

Mario a explicat reporterului sub acoperire cum acționează dispozitivul pe care urma să i-l vândă. Hoțul urmărește atent momentul în care proprietarul mașinii parchează, și declanșează un semnal care să-l bruieze pe cel emis de telecomanda, care ar urma să producă închiderea ușilor.

După ce proprietarul pleacă de lângă mașină, convins fiind că a închis ușile, hoții vin și fură orice lucru de valoare lăsat în autoturism sau, cu ajutorul unul alt dispozitiv electronic, pornesc motorul mașinii și pleacă cu ea.

Mario i-a povestit jurnalistului cum într-o zi a reușit o pradă record - 20,000 de lire, lăsați într-o geantă pe bancheta unei mașini. "Șefule, știi câte telefoane iPhone 7, Samsung Galaxy S8, laptopuri și chiar și bani iau din mașini, din centru? Să mor, într-o zi am luat 20 de bătrâne, 10 pentru mine, 10 pentru un prieten!", e plin de sinceritate Mario.

Românul îi spune reporterului sub acoperire că îi poate furniza oricâte dispozitive de bruiaj dorește, la prețul de 500 de lire bucata și că, dacă vrea să fure mașinile, în special cele de lux, îi poate oferi și un al doilea gadget cu care să pornească motorul acestora.

Mario spune că fură mașini de lux în special în timpul festivalurilor de muzică, în special la Glastonbury, un mii de mașini sunt lăsate în parcările special amenajate zile la rând.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră