Incredibila poveste a Marinei Chapman: Abandonată în junglă la 5 ani, adoptată de maimuțe

16 Oct 2016 | scris de Istvan Deak
Incredibila poveste a Marinei Chapman: Abandonată în junglă la 5 ani, adoptată de maimuțe

La vârsta de cinci ani, Marina Chapman se juca în curtea casei, fără să intuiască nimic despre răul care o înconjoară. Până ce într-o zi a fost răpită în timp ce părinții erau în casă, lucru deloc neobișnuit în Columbia.

Răpitorii au solicitat imediat o sumă uriașă de bani pentru eliberarea ei, dar părinții nu aveau de unde să plătească, așa că subiectul s-a stins fără ca cineva să afle ani de zile noutăți despre ea.

Nereușind să obțină nimic de pe urma ei, răpitorii au abandonat-o în junglă, departe de civilizație. “Am fost speriată și disperată. La un moment dat, mă rugam să se întoarcă răpitorii, să mă ia de aici. Speram să mă găsească cineva. Am alergat ore în șir prin junglă, dar nu am întâlnit pe nimeni”, povestește Marina Chapman, în autobiografia “Fata fără nume”, apărută în 2013.

“Am întâlnit un grup de maimuțe capucin. Am fost invidioasă cât de unite erau. Am ales să stau cu ele, să le urmăresc cum mânâncă și să copiez totul. Probabil, asta mi-a salvat viața”, povesteşte ea.

maimute

A învățat să se urce în copaci și să se adapteze la viața în sălbăticie. A suferit și o toxiinfecție alimentară, însă o maimuță bătrână a ajutat-o să se vindece. După vreo 5 ani petrecuți în junglă, fata a fost găsită de un grup de vânători, care au vândut-o unor traficanți de carne vie, iar Marina a ajuns într-un bordel.

“Când am plecat din junglă, a trebuit să învăț din nou ce înseamnă să stai pe un scaun, cum să deschizi o ușă, cum să te speli. Încă am probleme în a mă comporta ca toți ceilalți. Mă uit la cum mănâncă alții și încerc să îi copiez. Ajungi să își fie rușine de trecutul tău, mai ales de întâmplările din bordel și alegi să nu povestești asta nimănui. Ți-e teamă că vei fi din nou abandonată. Mi-a fost teamă că oamenii vor încerca să mă exorcizeze, crezând că sunt nebună”, spune Marina.

Tarzan și Jane?
A fost drogată și obligată să se prostitueze. După doar câteva zile a reușit să fugă. A trăit pe străzile din Cucuta, apoi în Bogota, după care a fost dată spre adopție unei familii din Bradford, Anglia. S-a căsătorit cu John Chapman și devenit mamă a două fete. Acum este bunică și trăiește tot în Marea Britanie.

În momentul în care a încercat să își publice autobiografia, mai mult la îndemnul fiicei Vanessa, ea a fost refuzată de cele mai multe edituri, pe motiv că povestea ei nu e credibilă. Conform Huffington Post, National Geographic a preluat subiectul și a chestionat mai mulți experți despre posibilitatea ca cele povestite de ea să fie totuși adevărate. 

Un reputat profesor de psihologie de la University of London s-a arătat sceptic în ceea ce privește veridicitatea celor povestite de ea. “Am remarcat frânturi de adevăr, însă mintea și memoria îi joacă feste”, consideră expertul.

El este contrazis de cercetătorul Carlos Conde din Columbia. “Pe parcurusl experimentelor mele, am observat o legătură emoțională puternică între Marina și maimuțele capucin. Asta dovedește că a trăit într-o relație directă cu aceste animale. Reacțiile ei emoționale dovedesc că se identifică cu experiențele ei”, a explicat Conde.

Marina s-a săturat ca oamenii să pună totul la îndoială. “Aceasta este povestea mea și nu mă mai interesează ce cred alții. Sper că într-o zi voi putea să mă întorc în junglă și să mă reîntâlnesc cu maimuțele lângă care am crescut”, a încheiat ea.

Alte stiri din Externe

Ultima oră