”Asasinilor”, ”Demisia!”. Premierul, huiduit pe Promenade des Anglais (VIDEO)

18 Iul 2016 | scris de Istvan Deak
”Asasinilor”, ”Demisia!”. Premierul, huiduit pe Promenade des Anglais (VIDEO)

La momentul de reculegere de la Nisa au participat premierul Manuel Valls, ministrul Sănătății, Marisol Touraine, primarul Christian Estrosi, dar și prințul Albert de Monaco sau portarul echipei naționale de fotbal a Franței, Hugo Lloris, originar din Nisa. Minutul de reculegere s-a ținut în Grădina Albert 1, la capătul promenadei, scrie Le Nouvel Observateur.
Delegația premierului care a sosit la Nisa a fost huiduită la venire, dar și la plecarea de pe Promenade des Anglais, publicul scandând ”Asasinilor!”, ”Demisia!”, scrie sursa citată.
O adevărată maree umană a invadat promenada de pe malul Mediteranei, unde un tunisian de 31 de ani, la volanul unui camion frigorific, a semănat moarte, în seara zilei de joi, printre cei strânși să asiste la focul de artificii de Ziua Națională.
Bilanțul de 84 de morți, între care zece copii, s-ar putea agrava. Pronosticul vital pentru 18 răniți, între care un copil, era în continuare critic duminică. În total, 85 de persoane rămân spitalizate.
O familie de români (mama, tatăl și fiul de 7 ani și jumătate) se afla la Nisa în momentul atentatului. Copilul familiei Coman, Denis, a fost primul identificat de rude într-un spital din Nisa, fiind rănit, dar cu un prognostic favorabil. Mama băiatului a fost identificată în alt spital, două zile mai târziu, fiind în stare gravă, dar stabilă. Tatăl, însă, este de negăsit. Autoritățile franceze au anunțat că în spitale o singură persoană, rănită grav, nu a fost identificată. Dintre decedați au fost identificați doar 35.
Alți doi români ar fi dați dispăruți, scrie digi24.ro. Pe o pagina de Facebook dedicată victimelor atacului de la Nisa au apărut datele altor doi români care ar fi dispărut după atentatul de săptămâna trecută. La Ministerul de Externe nu există însă o sesizare în acest sens.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră