Spune că are 145 de ani şi ar putea intra în Cartea Recordurilor. Dar este oare decanul de vârstă al Umanităţii? (VIDEO)

12 Sep 2016 | scris de Istvan Deak
Spune că are 145 de ani şi ar putea intra în Cartea Recordurilor. Dar este oare decanul de vârstă al Umanităţii? (VIDEO)


Dacă se va dovedi adevărat, Mbah Gotho va deveni decanul de vârstă al Umanităţii şi o va detrona pe decana de vârstă, franţuzoaica Jeanne Calment. Acesta avea 122 de ani în momentul decesului, în 1997, scrie L’Express.

Reprezentanţii Biroului local pentru Evidenţa Populaţiei afirmă că acesta deţine o carte de identitate în regulă, care are data naşterii exact aşa cum susţine şi Mbah Gotho, dar nu au şi o altă sursă care să verifice data. Gotho nu va intra în Cartea Recordurilor până când datele sale nu sunt verificate dintr-o sursă independentă.

În ciuda longevităţii sale, Gotho spune că nu îşi mai doreşte să trăiască. Şi-a îngropat toţi cei 10 fraţi şi surori, patru soţii şi chiar şi copiii. Cele mai apropiate rude în viaţă îi sunt nepoţii, strănepoţii şi stră-strănepoţii.

De pregătit pentru moarte, s-a pregătit încă de când a împlinit 122 de ani, când şi-a cumpărat loc de veci lângă mormintele copiilor săi.

Acum îşi petrece cea mai mare parte a timpului ascultând radioul, pentru că nu mai vede, să se poată uita la televizor.

Întrebat care e reţeta longevităţii sale, el a răspuns că doar răbdarea.

 
À 145 ans, il affirme être le doyen de l'humanité de LEXPRESS

Alte stiri din Externe

Ultima oră