Jihadista româncă, în presa italiană: ”Este dreptul Statului Islamic să se apere”

18 Dec 2015 | scris de Istvan Deak
Jihadista româncă, în presa italiană: ”Este dreptul Statului Islamic să se apere”

Românca Diana Ramona Medan a acordat un interviu pentru La7, preluat și comentat de toată presa austriacă.

Vineri, 18 decembrie, o instanță din Italia va analiza contestația depusă de româncă împotriva ordinului de expulzare.

Conform tageszeitung.it, femeia povestește că s-a converit la islam din dragoste pentru soțul ei tunisian.

Ea a fost expulzată din Italia în urmă cu câteva luni, după ce a postat pe rețelele de socializare mesaje radicale de susținere a ISIS, sub pseudonimul Diana Kauther.

După atacul terorist de la redacția Charlie Hebdo din Paris, ea a scris în italiană: “Singurii fasciști și criminali sunteți voi, care vă duceți să omorâți oameni în alte țări cu cea mai penibilă scuză din lume, că o faceți în numele democrației și al libertății”.

Stabilită în localitatea Klobenstein din Tirolul de Sud (Italia), femeia avea propria afacere cu o spălătorie finanțată chiar din fonduri UE.

În interviul amintit, ea se declară mulțumită că se poate mișca liber în Innsbruck și că autoritățile austriece o tratează bine și corect. “Aici nu este expulzat nimeni fără dovezi”, spune ea.

Nu vrea să vorbească prea mult despre ISIS.

“Dacă există un conflict, atunci e acela că țările puternice bombardează țările slabe, iar astfel a ajuns războiul în Europa. Oamenii care trăiesc în țările slabe suferă din cauza acestor violențe. Se poare întâmpla să existe persoane care în durerea lor vor încerca să se apere. Este dreptul lor să o facă”, a declarat românca.

Alte stiri din Externe

Ultima oră