Iran: doi tineri arestați în urma ”postărilor indecente” din social-media

24 Mai 2020 | scris de A.A.
Iran: doi tineri arestați în urma ”postărilor indecente” din social-media

Doi atleți, practicieni ai tehnicii parkour, au fost arentați în Iran după ce au publicat pe rețele de socializare poze în care cei doi se sărutau în mai multe zone publice din Teheran, precizează the Independent.

Poliția a dezvăluit identitatea bărbatului ca fiind Alireza Jagalaghy, dar a protejat identitatea femeii.

Conform agenției de presă locală Tasnim, oficialii au transmis în comunicatul de presă că ”Imaginile în care apar tinerii, răspândite amplu în lumea virtuală, sunt exhibiționiste și încalcă comportamentul religios. Cei doi au fost arestați de poliție prin ordinul oficialilor din justiție deoarece erau un exemplu care pledau în favoarea unor vicii”.

Parkour este o tehnică de alergare între două puncte prestabilite în cel mai scurt timp posibil. Practicanții acestei discipline se numesc traceur -i la masculin si traceuse-re la feminin. Antrenamentul acestora include elemente din spațiul cotidian (artificial sau natural) cum ar fi balustrade, copaci, clădiri etc. Ei consideră acest gen de antrenament un mod de eliberare din constrângerile impuse de alte sporturi standardizate cât și unul de depășire a limitărilor autoinduse.

Drepturile femeilor sunt răstrânse cu rigurozitate în Iran, iar acestea sunt obligate să-și acopere capul cu eșarfe atunci când ies în public. Cele care refuză să poarte hijab sau orice altceva pentru a-și acoperi capul sunt pedepsite de lege, autoritățile având dreptul de a le amenda sau chiar aresta.

Tânărul a postat pe toate rețelele de socializare poze în care cei doi se sărutau în cele mai neobișnuite locuri din capitala Iranului. El a fost arestat lunea trecută, iar partenera sa, joi, conform ABC News.

Alte stiri din Externe

Ultima oră