Hoţi de buzunare români, în proces la Berlin

01 Noi 2016 | scris de Istvan Deak
Hoţi de buzunare români, în proces la Berlin


Procurorii germani speră să poată desfiinţa această reţea de criminalitate organizată care a fost descrisă drept cea mai mare reţea de hoţi de buzunare care ajunge în faţa justiţiei europene
Poliţia din Berlin susţine că acest fenomen, acest gen de hoţie, furtul din buzunare, este în creştere în capitala germană.
Cei doi, soţ şi soţie - un cuplu de rromi, îşi trimiseseră copiii în Germania, la furat.
Din România, îi sunau zilnic şi chiar îi ameninţau, în cazul în care cei doi minori refuzau să le execute ordinele. Totodată, cei doi călătoreau la Berlin pentru a verifica la faţa locului activitatea minorilor şi a transfera în România banii încasaţi.
Cei doi părinţi au fost arestai în România în aprilie şi extrădaţi în Germania după o lună, iar acum, când a început procesul, au anunţat că refuză să facă orice declaraţii. Ei fac parte dintr-o amplă reţea internaţională de hoţi de buzunare, pe care autorităţile germane speră să o poată desfiinţa.
Ei sunt acuzaţi de comiterea a 34 de furturi între septembrie 2013 şi martie 2014, dar şi de mai multe tentative de furt.
Un proces similar în iunie anul acesta a dus la condamnarea a trei persoane –un cuplu şi fiul lor – care au fost condamnaţi la pedepse de până la trei ani şi jumătate de închisoare. Un alt cuplu a fost condamnat la pedepse similare în iulie.

Alte stiri din Externe

Ultima oră