Gita Ramjee, cel mai renumit specialist în lupta împotriva HIV din Africa de Sud, a murit în urma infectării cu coronavirus

01 Apr 2020 | scris de A.A.
Gita Ramjee, cel mai renumit specialist în lupta împotriva HIV din Africa de Sud, a murit în urma infectării cu coronavirus

Gita Ramjee, cel mai renumit specialist în lupta împotriva HIV din Africa de Sud a murit în urma unor complicaţii provocate de infectarea cu noul coronavirus, relatează BBC.

Prof. Ramjee și-a desfășurat actvitatea de cercetător șef înc cadrul Institutului Aurum, cea mi importantă autoritatea în lupta împotriva HIV și TBC. Aceasta a decedat marți, în Durban, din cauya complicațiilor apărute în urma infectării cu noul coronavirus.

”Gita a fost o persoană minunată, o adevărată luptătoare. Dacă ea se decidea să lupte pentru o cauză, nimeni nu trebuia să-i stea în cale”, a declarat pentru BBC șeful departamentului de cercetare de la Institutul Aurum.

Cercetătorul renumit angajat în lupta împotriva HIV și-a primit inclusiv recunoștința internațională pentru munca sa și a deținut internship-uri în cadrul Școlii Londoneze de Igienă și Medicină Tropicală, Universității din Washington și Universității din Cape Town.

Gita Ramjee a fosts premiată de Parteneriatul European de Dezvoltare a Studiilor Clinice cu cel mai mare grad, iar discursul de acceptare a subliniat fericirea și mândria profesorului ce vine în încunununarea deceniilor de muncă și studii în lupta împotriva HIV, conform BBC News.

Alte stiri din Externe

Ultima oră