Un bărbat bănuit de legături cu ISIS a fost arestat în Germania. Temeri privind Bundesliga

09 Aug 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Un bărbat bănuit de legături cu ISIS a fost arestat în Germania. Temeri privind Bundesliga


”Există informații potrivit cărora era prevăzut ceva pentru începutul Bundesliga”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne din landul Rhenania-Palatinat, scrie 7sur7.be.
Purtătorul nu a furnizat niciun detaliu privind natura acțiunii sau nivelul la care ajunsese cu pregătirea eventualului atac, iar Parchetul nu a fost disponibil pentru a comenta informațiile.
Suspectul, despre care nu se știe nici ce naționalitate are, nici ce vârstă și nici ce eventual rang în cadrul ISIS are, a fost reținut de forțele speciale la Mutterstadt, o localitate cu 12.000 de locuitori.
Germania a fost, la finele lui iulie, scena a două atentate revendicate de ISIS, ambele comise în sudul țării: un atac cu un topor comis de un adolescent de 17 ani, care s-a soldat cu rănirea a cinci persoane, și un atentat sinucigaș care l-a ucis doar pe autorul său și a rănit alte 15 persoane, care s-a petrecut în fața intrării la un festival de muzică.

UPDATE:

Bărbatul arestat de forţele speciale ar fi un refugiat sirian în vârstă de 24 de ani, au anunțat marți autoritățile din landul vecin, Renania de Nord-Westfalia.

"Investigațiile realizate până acum nu au dus la descoperirea unor dovezi privind o amenințare concretă", se arată în comunicatul autorităţilor.

Cotidianul Bild a relatat anterior că autoritățile au arestat la Mutterstadt o persoană suspectată că ar fi "un reprezentant de rang înalt" al Stat Islamic. Ulterior, informația a fost infirmată de autorități, scrie agerpres.ro.

Postul public german SWR relatează că refugiatul este născut în Damasc și că a sosit în Germania ca refugiat la începutul lui 2016. Conform sursei citate, el ar fi fost monitorizat de procurorii din Duisburg în cadrul unei investigații.

Atât SWR cât și Bild relatează că autoritățile investighează un posibil atac la debutul Bundesliga, la 26 august.

Bild a mai relatat pe site-ul său că bărbatul a fost arestat în timpul unui control de rutină al poliției, în urma unui pont primit dintr-o închisoare din Gelsenkirchen, oraș situat în landul vecin Renania de Nord-Westfalia.

Alte stiri din Externe

Ultima oră