Incredibila reacție a colegilor unui francez, când au aflat că fiica lui are leucemie

14 Oct 2016 | scris de Istvan Deak
Incredibila reacție a colegilor unui francez, când au aflat că fiica lui are leucemie

Au urmat operații și sesiuni groaznice de chimioterapie. Chiar dacă se aflau într-o situație financiară dificilă, Frederic a luat decizia să îi fie alături în fiecare minut fiicei sale. De aceea, s-a dus la patronul său și l-a rugat să îl trimită în concediu fără plată pe termen nedeterminat.

Colegii de muncă de la firma de transport au aflat imediat de vestea cumplită care a lovit familia Maire și nu au stat mult pe gânduri. L-au suprins cu o donație de 262 de zile de concediu cu plată, reprezentând o pauză de 13 luni.

Ei au renunțat la zilele lor de concediu pentru colegul lor, astfel încât acesta să fie permanent alături de fiica sa și să nu își facă deloc griji pentru situația financiară a familiei, anunță publicația germană Stern, citând mai multe surse din presa franceză.

Donarea zilelor de concediu a fost posibilă datorită unei legi franceze intrate în vigoare în luna aprilie a anului trecut. Ea permite angajaților să își doneze zilele de concediu către colegi, dar doar cu acordul șefilor.

Legea speră să sprijine astfel familiile lovite de soartă sau aflate în dificultate. Mai mult, colegii de muncă ai francezului au decis să deschidă o pagină de Facebook, pentru a strânge donații financiare pentru micuța Louann, ca să îi îndeplineasca marea dorință de a călători din localitatea natală Brives-Charensac la Paris și să viziteze timp de câteva zile capitala Franței.

Concediul a fost aprobat de șefi, iar în urma acțiunii de pe rețeaua de socializare s-au strâns într-o săptămână peste 3000 de euro.

Primul astfel de caz a fost consemnat în Franța în noiembrie 2014, când șoferul de autobuz Karim Zaouai a primit 362 de zile de concediu din partea colegilor, care au aflat că nevasta acestuia a suferit o hemoragie cerebrală în timpul nașterii.

Alte stiri din Externe

Ultima oră