Fost deputat moldovean, bănuit de spionaj şi trădare de ţară

20 Mar 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Fost deputat moldovean, bănuit de spionaj şi trădare de ţară

Iurie Bolboceanu, fostul deputat din Republica Moldova, a fost reținut pe 17 martie într-un dosar penal de spionaj și trădare de țară, potrivit Unimedia, care preia o informaţie difuzată de portalul newsmaker.md.

newsmaker.md scrie că din decizia Procuraturii reiese că fostul membru al Partidului Democrat figurează într-un dosar penal privind spionaj şi trădare de Patrie.
Nu este clar statutul fostului deputat, dar în decizia Procuraturii din 25 februarie 2017 de efectuare a unor percheziţii este indicat că dosarul a fost iniţiat încă în vara anului 2016 pe articolul 337 – Trădarea de Patrie, şi articolul 338 – Spionaj, precizează portalul.

Mai exact, este vorba despre eventuala legătură a lui Bolboceanu cu ajutorul ataşatului militar al Rusiei în Moldova, Alexandr Grudin. În decizie se arată că, în timpul întâlnirilor Grudin şi Bolboceanu „luau măsuri stricte de precauţie”.

„Luând în consideraţie evenimentele din Ucraina, nu se exclude o eventuală participare a ofiţerilor serviciilor speciale ruseşti în organizarea  sau susţinerea unor acţiuni direcţionate spre destabilizarea situaţiei social-politice în ţară”, se arată în documentul procuraturii.

În martie 2014, Bolboceanu a anunţat în şedinţa în plen a Parlamentului, că se retrage din grupul parlamentar al PD şi chiar din partid: „Din stimă şi respect faţă de colegii din teritoriu“.

De notat că Iurie Bolboceanu a figurat în celebrul dosar de corupere a deputaţilor din parlamentul Moldovei, cunoscut şi ca „Bani de la Ambasada Rusiei pentru cumpărarea deputaților din Moldova”, mai scrie unimedia.md.

Alte stiri din Externe

Ultima oră