Fermierii chinezi primesc bani din partea statului pentru a renunța la comerțul cu animale sălbatice

19 Mai 2020 | scris de A.A.
Fermierii chinezi primesc bani din partea statului pentru a renunța la comerțul cu animale sălbatice

Fermierii din China vor primi bani din partea autorităților pentru a-i determina să renunțe la crescătoriile de animale exotice, pe măsură ce presiunea internațională crește pentru a elimina comerțul cu astfel de animale, care a dus la declanșarea pandemiei de coronavirus, anunță AFP.

Autoritățile au anunțat pentru prima data că vor cumpăra aceste crescătorii deținute de fermieri pentru a îmbiedica comerțul cu animale vii, anunță activiștii în dreptul animalelor.

China a interzis în ultimele luni comerțul cu animale sălbatice făcând noi declarații legate de pericolele față de sănătatea publică, dar au permis creșterea animalelor în scopul cercetării sau pentru a încuraja medicina tradițională chinezească.

Pandemia de coronavirus a fost declanșată de virusul transmis de la lilieci la oameni într-o piață care comercializa animale vii din regiunea Wuhan.

Autoritățile din două provincii au prezentat deja planul conform căruia vor sprijini financiar fermierii pentru a se reîntoarce la creșterea animalelor domestice.

Se va evalua fiecare fermă în parte, iar prețurile de achiziție ar fi de 16 dolari pentru kilogramul de șerpi și cobre și 10 dolari kilogramul de șobolani.

Provincia Jiangxi a anunțat că va sprijini fermierii și în eliminarea acestor focare de infecție pe lângă ajutorul financiar menit să elimine aceste practici.

Conform unui ziar local, China a oferit peste 2.300 de autorizații legale pentru creșterea animalelor exotice, iar valoarea totală a acestor animale se ridică la 225 milioane de dolari.

Chiar dacă aceste măsuri sunt absolut necesare pentru a elimina pericolul apariției de noi viruși letali, atât timp cât autoritățile nu interzic creșterea animalelor, acestea pot fi folosite în alte scopuri, nu doar comercializarea lor ca hrană.

Măsurile propuse de provincii nu îngrădesc posibilitatea de a crește animale pentru blană, tratamente medicale sau pentru activități recreaționale.

Alte stiri din Externe

Ultima oră