Explozie lângă un oficiu federal pentru imigranţi, în Zirndorf, Germania

27 Iul 2016 | scris de Istvan Deak
Explozie lângă un oficiu federal pentru imigranţi, în Zirndorf, Germania


Potrivit postului de radio Bayerischer Rundfunk (BR) şi cotidianului Suddeutsche Zeitung şi revistei Der Spiegel, explozia este urmarea detonării unei valize care conţinea mai multe recipiente sub presiune (tuburi de spray). Nu s-au înregistrat răniţi, potrivit surselor citate. Mai multe persoane care se aflau la faţa locului în momentul detonării valizei ar fi fugit, potrivit declaraţiilor unor martori oculari.

Forţele de ordine sunt în căutarea a trei persoane bănuite că ar fi proprietarele bagajului. Este vorba despre un bărbat de circa 30 de ani şi două femei, de circa 25 de ani.

Nervozitatea în Germania este mare, dat fiind faptul că această ţară s-a confruntat în zece zile cu două atentate comise de refugiaţi şi comise în numele jihadiştilor din gruparea Stat Islamic (ISIS).

politie

Explozia s-a produs în faţa unei grădini, la circa 150 de metri de un centru de primire a refugiaţilor, unde poliţia efectua o misiune de patrulaj, potrivit BR. La faţa locului se află numeroşi poliţişti.

scena
Cotidianul britanic The Telegraph notează, în acest context, că Zirndorf a fost scena mai multor marşuri neo-naziste.

Poliția din landul german Bavaria a confirmat miercuri pe Twitter incidentul din apropiere de un centru pentru imigranți din Zirndorf, nu departe de Nürnberg, dar a precizat că nu a fost vorba de o explozie și că nu a existat niciun pericol.

Alte stiri din Externe

Ultima oră