Explozie la o uzină BASF din Germania: un mort, șase dispăruți, șase răniți (VIDEO)

17 Oct 2016 | scris de Istvan Deak
Explozie la o uzină BASF din Germania: un mort, șase dispăruți, șase răniți (VIDEO)


Explozia s-a produs la ora 11:30 la uzina din Landeshafen-Nord, la 80 de kilometri de Frankfurt. Originea ei nu a fost încă stabilită, potrivit BASF, citat de presa germană.
Autoritățile competente au fost alertate, a adăugat sursa citată. 

basf

Pe rețelele de socializare circulă deja imagini și filmări de la locul exploziei.

explozia

Explozia s-a produs la ora 11:30 la uzina din Landeshafen-Nord. Originea ei nu a fost încă stabilită, potrivit BASF. Autoritățile competente au fost alertate, a adăugat sursa citată.

BASF a cerut locuitorilor din vecinătate să evite să iasă din locuințe și să țină ferestrele și ușile închise. Uzina a fost închisă, dar la fața locului n-a fost detectată nicio contaminare chimică, potrivit primelor informații.

UPDATE
”Explozia urmată de incendii a avut loc în timpul unor lucrări la un sistem de conducte”, a precizat compania într-un comunicat, precizând că mai multe persoane au fost rănite și altele sunt încă date dispărute.

Pe contul său de Twitter, Primăria orașului a precizat că unii locuitori s-au plâns că au iritații ale căilor respiratorii.

La Landeshafen se tratează lichide inflamabile, gaz lichefiat și gaze, potrivit agenției germane de presă DPA.

Ludwigshafen are 160.000 de locuitori, găzduiește sediul companiei BASF, precum și obiective industriale ale grupului. La BASF lucrează 36.000 de persoane, potrivit primăriei.
BASF activează în sectorul petrochimic, cum ar fi producția de produse din plastic, produse agricole și de întreținere.

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră