Europarlamentar român, atac la Rusia: Zero măsuri antiterorism. Putin e de partea lui Assad

11 Oct 2016 | scris de Istvan Deak
Europarlamentar român, atac la Rusia: Zero măsuri antiterorism. Putin e de partea lui Assad

La o dezbatere care a avut loc săptămâna trecută în plenul Parlamentului European, mai mulți eurodeputați au criticat implicarea Rusiei în conflictul sirian, în timp ce alții au cerut ca Uniunea Europeană să joace un rol mai activ în găsirea unei soluții pentru rezolvarea crizei.

Eurodeputații au cerut încetarea violențelor inacceptabile, de care s-ar face vinovați în special Rusia și Assad. “Rusia nu s-a angajat de fapt niciodată să lupte împotriva terorismului, iar Putin doar i-a ținut partea prietenului său Assad”, acuză Cristian Preda. Eurodeputatul român a cerut ca UE să-și intensifice eforturile diplomatice în cooperarea cu SUA.

Conflictul din Siria a început în urmă cu mai bine de șase ani și până acum a curmat viața a peste un sfert de milion de oameni. În jur de 14 milioane de oameni au nevoie de asistență umanitară, în timp ce la aproape cinci milioane de oameni este greu de ajuns, unii aflându-se sub asediu.

În ciuda eforturilor internaționale de a ajunge la o încetare a focului, violența a crescut în ultimele săptămâni mai ales în Alep, oraș în plină zonă de război, care se confruntă cu bombardamente intense.

De altfel, trimisul special al ONU în zonă, Staffan de Mistura, a declarat recent că în jur de 275.000 de oameni sunt blocați în estul orașului Alep și, dacă bombardamentele continuă în același ritm, orașul va fi complet ras de pe fața pământului în cel mult două luni.

Alte stiri din Externe

Ultima oră