Un europarlamentar vrea propagandă anti-ISIS pe reţelele de socializare

17 Iun 2016 | scris de Istvan Deak
Un europarlamentar vrea propagandă anti-ISIS pe reţelele de socializare

Europarlamentarul italian Pier Antonio Panzeri, președintele delegației pentru relațiile cu Maghreb, a declarat că acordul UE-Turcia privind migrația va afecta Libia.

“Acordul cu Turcia va afecta Libia, în mod inevitabil. În momentul în care se va închide ruta balcanică, mai mulți imigranți vor alege ruta din Libia. Aceasta este o problemă majoră pe care trebuie să o înfruntăm, deoarece va avea un impact asupra imigrației și amenințărilor teroriste”, susține Panzeri.

Doar că după regresele din Siria, Statul Islamic își mărește prezența în Libia. ”Statul Islamic a profitat de situația haotică din Libia, iar prezența sa în această țară este destul de puternică încât să destabilizeze situația politică. Trebuie să luptăm pe mai multe fronturi. Trebuie să acționăm la nivel internațional, iar Europa ar trebui să preia conducerea și să elimine sursa conflictelor.

Atât în Libia, cât și în Siria, ne confruntăm cu războaie prin procură. Așadar, trebuie să gestionăm această situație, chiar dacă unele țări alimentează acest conflict. Țări precum Qatar, Arabia Saudită, Egipt și Turcia au obiective divergente și interese care duc la problema actuală din Libia.

De asemenea, trebuie să înființăm metode de propagandă împotriva Statului Islamic, prin rețelele sociale. Trebuie să consolidăm capacitățile logistice ale guvernului din Libia.Europa trebuie să aibă un scop și o viziune comună pentru a gestiona acest conflict.

Dacă nu reușim acest lucru, Libia va fi transformată de către forțele care doresc să o destabilizeze și care vor să creeze probleme în UE. Dacă ignorăm această situație, vor apărea două probleme în UE: imigrația și terorismul”, a mai spus europarlamentarul italian.

Alte stiri din Externe

Ultima oră