Dramă la Verona. 16 morți, în accidentul unui autocar care transporta adolescenți din Ungaria (VIDEO)

21 Ian 2017 | scris de Istvan Deak
Dramă la Verona. 16 morți, în accidentul unui autocar care transporta adolescenți din Ungaria (VIDEO) Galerie foto (3)

Un autocar care transporta adolescenți din Ungaria, care se întorceau dintr-o excursie școlară în Franța, a lovit un pilon de pod și a luat foc, vineri seara, la ieșirea de pe autostrada din Verona (nordul Italiei): 16 adolescenți și-au pierdut viața, iar alți 23 au fost răniți, scriu index.hu și origo.hu, precum și corriere.it.

Autocarul a luat foc și a ars complet, după impactul cu pilonul.
Accidentul a fost provocat cel mai probabil de o defecțiune mecanică sau o eroare umană, potrivit primelor elemente ale anchetei.


”Sunt niște copii, acest lucru este cel mai îngrozitor. Fiecare se gândește la ai săi. Dar bineînțeles că Guvernul ungar va face tot ce este necesar pentru a mai reduce din durerea familiilor”, a declarat, lăcrimând, la televiziune ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto.
În autocar se aflau în total 54 de persoane, printre care doi șoferi. Elevii care se aflau la bord aveau între 14 și 16 ani.
Este vorba despre elevi ai unui liceru din Budapesta, însoțiți de câțiva profesori și părinți. Fuseseră într-o excursie școlară la munte, în Franța.

«Am văzut oameni arzând de vii, sunt imagini teribile pe care nu le voi putea uita niciodată», este mărturia dramatică a unuia dintre automobiliștii aflați în spatele autocarului. «Am coborât și m-am dus să-i ajut. Se auzeau urlete, oamenii își puneau mâinile în cap. Erau câteva corpuri care ardeau, încă vii. Alte corpuri erau aruncate în afara autocarului», a mai povestit martorul. «Câțiva adolescenți care ieșiseră prin geam, în tricouri, la -3 grade, urlau disperați pradă terorii. Scene înfiorătoare».

Câțiva dintre supraviețuitori au povestit că autocarul s-a transformat «într-o capcană care a luat foc».

În afara celor 16 morți, Guvernul a mai anunțat și rănirea gravă a unui pasager, care se află în comă indusă, alți doi răniți foarte grav, 10 răniți grav, 13 răniți ușor și 12 pasageri în stare bună, care au primit susținere psihologică într-un hotel din apropiere.

Alte stiri din Externe

Ultima oră