De ce nu? Un brazilian a obţinut în instanţă dreptul de a-şi vizita căţeluşa

22 Iun 2018 | scris de Marina Constantinoiu
De ce nu? Un brazilian a obţinut în instanţă dreptul de a-şi vizita căţeluşa

Dragostea pentru animalul de companie, care, poate, este unica fiinţă din viaţa ta care te face fericit, în absenţa unui copil şi a dragostei din partea persoanei cu care împarţi apartamentul, nu are limite. Un bărbat s-a adresat instanţei cu o solicitare poate ieşită din comun, dar până la urmă de înţeles. De ce nu?

Împiedicat să-şi vadă câinele după separarea de partenera sa, un brazilian a obţinut de la Curtea de apel dreptul de vizită "parental", ca şi cum ar fi vorba despre un copil, potrivit Tribune de Geneve

Tribunalul Superior de Justiţie (STJ) a confirmat decizia unui judecător din Sao Paulo care îl autorizează pe reclamant să-şi viziteze căţeluşa yorkshire terrier în weekend-uri, în zilele de sărbătoare şi în timpul sărbătorilor de sfârşit de an.

Căţeluşa aparţinea cuplului din 2008, însă bărbatul s-a declarat extrem de nefericit de faptul că fosta sa parteneră îl împiedică să intre în contact cu animalul de companie după separarea lor, în 2011, a declarat STJ într-un comunicat.

Curtea de apel a decis de asemenea că el va putea lua parte la toate activităţile în care este implicat animalul, inclusiv vizitele la veterinar.

În cadrul audierii, judecătorul Luis Felipe Salomeho a declarat că nu intenţionează să "umanizeze animalul şi nici să aplice regulile dreptului de vizită parental". Însă magistratul a subliniat că "nu poate închide ochii în faţa relaţiilor de afectivitate" dintre reclamant şi căţeluşa sa.

Alte stiri din Externe

Ultima oră