Cutremur puternic, de 7,1 grade. California, zguduită de trei zile

06 Iul 2019 | scris de A.V
Cutremur puternic, de 7,1 grade. California, zguduită de trei zile

Sudul Californiei s-a zguduit puternic vineri seara, la ora 20:20. Un seism cu magnitudinea de 7,1, localizat la Ridgecrest, între Los Angeles şi Las Vegas, s-a produs aproape în acelaşi loc în care s-a produs cutremurul din 4 iulie, de Ziua Independenţei, scrie 7sur7.be.

După seismul de joi, specialiştii avertizaseră că există un risc seismic important în zilele care urmează. Ridgecrest a fost zguduit de numeroase replici în cursul zilei, una dintre ele fiind de 5,4, care a provocat panică în rândul locuitorilor.

Cutremurul de 6,4 a fost cel mai mare produs în regiune în ultimii 20 de ani, potrivit United States Geological Survey. Cel de vineri este deja şi mai puternic decât acesta.

La Rifgecrest, localitate cu 27.600 de persoane, situată la 160 km de Los  Angeles, nu mai există curent electric, reţeaua fiind perturbată de seism. Pompierii au raportat fisuri în fundaţiile caselor, locuinţe care chiar s-au deplasat, dar nu şi victime.

În centrul oraşului Los Angeles, cutremurul s-a resimţit mai puternic decât cel de o zi înainte.

Unităţile de siguranţă publică se deplasează în întreg oraşul "pentru a asigura siguranţa şi a inspecta infrastructura", a spus Eric Garcetti, primarul oraşului Los Angeles.

Alte stiri din Externe

Ultima oră