SCANDAL. Un eurodeputat ungar vrea căpăţâni de porc înfipte la frontieră, să sperie imigranţii

23 Aug 2016 | scris de Istvan Deak
SCANDAL. Un eurodeputat ungar vrea căpăţâni de porc înfipte la frontieră, să sperie imigranţii


Ungaria, unde doar 146 dintre cele 177.135 de solicitări de azil au fost aprobate anul trecut şi care a fost puternic criticată pentru atitudinea sa foarte severă la adresa migranţilor, se află din nou în centrul unui scandal.
În loc de sperietorile cu sfeclă de zahăr pe post de capete de om, care se află în zona de frontieră, ar fi mai bine să se pună căpăţâni de porc, pentru a-i descuraja pe refugiaţi să mai vină, a propus un deputat ungar din Parlamentul European, scriu bbc.com şi nol.hu.

porc
„Imaginile umane sunt haram (interzise –n.r)...Dar recunoaşteţi că o câpăţână de porc ar respinge mai eficient”, a scris deputatul Gyorgy Schopflin la Twitter.

twitter
Săptămâna trecută, un grup de susţinători ai poliţiştilor, militarilor şi grănicerilor ungari a postat pe Internet o fotografie prezentând sperietori cu sfecle de zahăr pe post de cap, însoţită de următoarea explicaţie foto:”O sperietoare făcută din sfeclă de zahăr. Se pare că eficientă: în patru săptămâni, nimeni nu a traversat frontiera”.

foto
Ungaria intenţionează să prelungească starea de urgenţă care ar fi trebuit ridicată la 6 septembrie. Această măsură vizează diminuarea impactului crizei migratorii.
Ca şi această iniţiativă controversată, şi afirmaţiile deputatului ungar au declanşat un val de critici.
„Ceea ce spuneţi este dezgustător. Mă aşteptam ca aceste vorbe să provină de la un troller neo-nazist. Dar dumneavoastră sunteţi un deputat european. Acţionaţi ca atare!”, a scris pe Twitter Andrew Stroehlein, de la organizaţia Human Rights Watch. Eurodeputatul nu regretă ce a afirmat.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră