Protestele din Canada : Poliția amenință manifestanții că îi va urmări luni de zile

20 Feb 2022
Protestele din Canada : Poliția amenință manifestanții că îi va urmări luni de zile

Pe măsură ce poliția continuă să recâștige părți din centrul orașului de la protestatarii contra restricțiilor, șeful interimar al poliției din Ottawa a promis sâmbată că va cere socoteală tuturor participanților – chiar dacă durează luni de zile, scrie presa canadiana CBC.

„V-am spus să plecați”, a spus poliția pe Twitter, înainte de a se înfrunta cu protestatarii împotriva restricțiilor Covid și a guvernului Trudeau.

În timp ce unii demonstranți au părăsit zona de buna voie, șeful poliției interimar Steve Bell a declarat că poliția va urmări manifestanții.

„Dacă sunteți implicat în acest protest, vă vom căuta în mod activ să vă identificăm și vă urmărim cu sancțiuni financiare și acuzații penale”, a spus el.

„Această anchetă va continua în următoarele luni... vom trage oamenii la răspundere pentru că ne-au luat străzile”.

Poliția din Ottawa a declarat sâmbătă că a folosit „substanțe chimice” pentru a îndepărta câteva sute de protestatari „agresivi” care încă blochează orașul, după mai bine de trei săptămâni de protest împotriva restricțiilor sanitare. „Protestatarii continuă să fie agresivi și să atace ofițerii”, au scris autoritățile pe Twitter. „Ei refuză să se supună ordinelor de a pleca”, spune politia.

Până în prezent, sâmbătă, poliția din Ottawa a declarat că a arestat 47 de persoane, ridicând numărul total la 170 și că a remorcat 53 de vehicule de vineri. 

Poliția a mai raportat că a recuperat un câine lăsat într-un camion și l-a predat Societății Umane din Ottawa.

Manifestanții sunt "șocați" de brutalitatea politiei

Sâmbătă, organizatorii au declarat pe Twitter că au fost „șocați de abuzurile de putere din partea forțelor de ordine din Ottawa” și, prin urmare, „au cerut camioanelor să se mute de pe Dealul Parlamentului pentru a evita alte brutalități”.

Șeful poliției a spus că poliția va analiza orice acuzații de utilizare excesivă a forței dar că nimeni nu a fost rănit.

 

 

Sursa: CBC

 

 

Sursa: CBC

Alte stiri din Externe

Ultima oră