Atac armat la Universitatea din Heidelberg, soldat cu victime

24 Ian 2022 | scris de Istvan Deak
Atac armat la Universitatea din Heidelberg, soldat cu victime

La Facultatea de Medicină a Universităţii Heidelberg a avut loc un incident armat. Un atacator a intrat înarmat într-o sală de curs și a rănit patru persoane. Una dintre ele a murit ulterior. Este vorba de o tânără care fusese rănită grav, fiind împușcată în cap.

Atacatorul s-a sinucis, relatează Deutsche Welle, care citează poliția din oraşul situat în landul Baden-Württemberg.

Atacatorul era elev al instituţiei, avea asupra sa un rucsac cu mai multe arme şi a fugit după atac. El a fost găsit mort la scurt timp după aceea în grădina botanică a campusului, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Stefan Wilhelm, la televiziunea publică ZDF.

Identitatea bărbatului nu a fost dezvăluită, dar s-a spus că acesta avea 18 ani. Autorităţile au ajuns la concluzia că atacatorul a acţionat singur. Până în prezent, nu există indicii că atacul ar fi fost motivat religios sau politic. El şi-a anunţat intenţia pe Whatsapp, scrie Focus. Posiil ca armele să fi fost procurate din străinătate.

Ca siguranță, clădirea Universității Heidelberg a fost verificată de forțele de ordine. La operațiune au participat membrii unui comando al trupelor speciale de intervenție germane SEK, care au controlat mai multe clădiri din complex.

Locul faptei din cartierul Neuenheim a fost izolat, accesul în zonă fiind blocat. În campusul afectat din Neuenheimer Feld, pe malul nordic al râului Neckar, se afla Facultățile de Ştiințe ale Naturii din cadrul Universității Heidelberg, de asemenea părți din spitalul universitar și din grădina botanică.

Universitatea din Heidelberg, fondată în 1386, este cea mai veche universitate din Germania şi, de asemenea, una dintre cele mai vechi din Europa. Aceasta are mai multe campusuri în pitorescul oraş Heidelberg, cu o populaţie de aproximativ 160.000 de persoane, situat pe râul Neckar.

Alte stiri din Externe

Ultima oră