GERMANIA. Partidul Angelei Merkel încasează o lovitură din partea populiştilor, la alegerile regionale

04 Sep 2016 | scris de Istvan Deak
GERMANIA. Partidul Angelei Merkel încasează o lovitură din partea populiştilor, la alegerile regionale


Creştin-democraţii sunt în urma social-democraţilor din SPD şi a formaţiunii antimigranţi Alternativa pentru Germania (AfD).
„Cireaşa de pe tort este faptul că lăsăm în urma noastră CDU a lui Merkel şi acesta ar putea fi chiar începutul sfârşitului pentru cancelara Merkel”, a spus Leif-Erik Holm, liderul partidului populist AfD în această regiune a fostei Republici Democrate Germane (RDG, comunistă).
AfD, un partid tânăr, născut în 2013, îşi face astfel o intrare puternică în Parlamentul regional, la prima sa participare la un scrutin în acest land german.
Partidul şi-a făcut campanie electorală pe seama haosului pe care l-a provocat, potrivit lui, decizia de acum un an a cancelarei de a deschide porţile Germaniei pentru refugiaţi.
Afd îşi întăreşte astfel poziţia pe scena naţională, partidul fiind deja reprezentat în nouă din 16 landuri, cu succese electorale în trei regiuni, în primăvară. Or acest scrutin, împreună cu cel de la Berlin, din 18 septembrie, sunt o repetiţie generală cu un an înaintea legislativelor.

Alte stiri din Externe

Ultima oră